lördag 15 oktober 2011

Okej, okej

Handen på hjärtat och samvetsfråga och allt där; om ni hade hållit på i en evighet och stickat en schal i ett jädrans tunt garn och det är ett sånt där mönster där man måste räkna och räkna och räkna och det är omslag och hopstickningar och släpp-två-och-dra-över och varje mönstervarv nu tar en dryg halvtimme att sticka och ni nu är på varv 178 av 189 - ponera nu att OM ni hade upptäckt att ni hade stickat fel några varv tillbaka - hade ni dragit upp då? Varit ordentliga och rediga men samtidigt insett att om ni drar upp det där jädrans tunna garnet med alla dessa mönsterkrumelurer och fnuttedutter så är risken stor att ni får dra upp alltihop: Hade ni då dragit upp? Va?

Jag kommer inte att göra det, i alla fall. Och om schalen blir klar och om det blir en tadaa!!-bild så småningom så kommer den inte att vara en vy av just den biten, det kan vi väl komma överens om?

Nog kan jag lita på att ni håller tyst? Inte kommer med indiskreta utrop om att Hoppsan! oj! Där har du visst missat lite?


Svar till "Diskretion hederssak"

8 kommentarer :

  1. Dra upp! Aldrig i livet, det ska synas att det är handgjort. Annars kunde ju någon för sig att tro att det var maskinstickat. Sjalen kommer säkert att bli hur fin som helst.

    SvaraRadera
  2. Fy, vilken fråga!
    Men eftersom du inte sa något om mitt märkbara fel i en av mina sjalar som jag visat på bloggen, så lovar jag att inte yppa ett knyst;-)
    Jag tror att det är därför som jag helst stickar efter egenkomponerade mönster. Ingen kan komma och peka på fel. Det ska se ut så!!!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Hur stort är felet? Ibland brukar jag "tappa" ett par maskor och rätta till felen med virknål, men hemmagjort är hemmagjort och har en helt egen charm.

    SvaraRadera
  4. Christel; maskinstickad kommer ingen att tro om den här sjalen, det är jag helt och hållet övertygad om. För övrigt instämmer jag helhjärtat i det där "Dra upp! Aldrig i livet". My sentiments exactly.

    Maja; det verkar smart det där att hitta på egna mönster - jag måste bara bli lite duktigare först så att det inte ser ut som något som en synnerligen berusad spindel snott ihop.

    Fabraholic; det är nog inte jättestort - det är tillräckligt för att jag ska se det, och för att någon annan ska se det om jag påpekar det... fast det behöver jag ju inte göra!

    SvaraRadera
  5. My lips are sealed. Och nej, självklart hade jag själv inte heller dragit upp utan bara hållit masken!

    SvaraRadera
  6. Angela; jag visste väl att man kan lita på dig! Du är en kvinna efter min smak.

    SvaraRadera
  7. Absolut inte dra upp det!
    Själv har jag avslutat den karriären innan den fick fart ;)

    SvaraRadera
  8. Anki, man ska aldrig säga aldrig, vet du väl!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.