torsdag 20 oktober 2011

Tvehågsen

Imorse på promenaden kom jag att tänka på att det är bara en fem-sex veckor tills det är advent. Ska man glädja sig åt att det då är dags för adventsljus som lyser upp i mörkret, att man ohämmat kan ägna sig åt sitt svårartade stearinljusberoende och att man kan förgylla kvällarna med ett glas portvin för att mota vinterkylan?

Eller ska man tänka på halka, broddar och snöskottning? Eller - detta är ju trots allt Skåne - regn på tvären, lera upp över anklarna och isiga vindar?

En annan sak jag inte riktigt kan bestämma mig för är om man ska utnämna gårdagen till allmän flaggdag?  Med tanke på att jag igår kväll maskade av min Cotswold leaves-schal? (Jojomensan!) Eller ska man vänta tills jag blockat den?

Undra på att man känner sig tvehågsen.

3 kommentarer :

  1. Herreminje, du är verkligen en morgonmänniska. Här har jag tvingat (dvs min arbetsgivare)mig iväg till jobb klockan 8 på morgonen och du har redan hunnit skriva en post!
    Tillbaka till ämnet, jag tror ljusen är trevligare.

    SvaraRadera
  2. Flaggdag!!!
    OCH när den är blockad så kan du tända en hel bricka med ljus och hissa flaggan då också!
    Här har ljusen varit tända, men inte förrän dotra på Irland längtansfullt suckat på Skype om hur mysigt mor och far nog hade det hemma med levande ljus på soffbordet.(Där hade mor 17 nystan garn av diverse olika ulltyp och ingen plats för ljus, så det blev att städa lite).
    Kram

    SvaraRadera
  3. Fabraholic; jojo, men gissa vem som kollapsar i soffan på kvällarna?

    Maja; precis, flaggdag får det bli! - och sen begriper ju vem som helst att garnnystan måste få ta plats. Fast lite utrymme för ljusen måste det ju också bli!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.