söndag 16 oktober 2011

Morgonpromenad

Maken är en bra och utmärkt make på alla sätt och vis. Det finns dock områden där han han strikt följer sig egen linje, nämligen den att helgmorgnar ska man inte ut och ränna över stock och sten. Helgmorgonspromenaderna brukar därför vara en liten stund på tu man hand för Huliganen och mig.

Denna helg har vi dock besök av sonen och flickvännen. Jag tog då tillfället i akt och frågade igår kväll om någon ville följa med ut på morgonpromenad eftersom vädret är så fantastiskt höstigt och vackert? Flickvännen som är en trevlig, rejäl och sympatisk flickvän, en sån som gillar morgonpromenader svarade raskt ja! Sonen tyckte då att tja då kunde väl han också traska med.

Jag vände mig då frågande till maken. Han bleknade lätt och undrade med orolig stämma om vi skulle gå långt? Om det skulle vara skitkallt? Om vi skulle gå ohyggligt tidigt? Sen rös han lätt och sa tappert att om alla andra skulle ut, så skulle han följa med.

Och så kom det sig att vi alla denna ljuvliga söndagsmorgon åkte till Måryd för morgonpromenad - och nog var det väl skönt, käre make? OK, lite frostigt - men soligt!









Det var inte bara vackert, det var vilt och dramatiskt också!  Vi börjar med dramatiken.. och nu talar vi alltså DRAMA! här: Först har man en jättefin pinne. Sen råkar någon kasta denna pinne i Boijsens dammar!! Jamen jämrans, alltså.





Vildlivet var vilt och spännande. Vilda tjurar. Och jättevilda får! Ja t.o.m. himlavalvet var fullsmockat av djur.








När vi hade gått och gått och gått sa jag att nu ska vi ta en spontan gruppbild! Och se så snällt alla ställde upp sig och såg spontana ut:


Då insåg jag att jag har ju talang för det här! Jag är ju en riktig demonregissör! Så då sa jag till sonen och flickvännen att "spontanpussas nu!". De verkade inte ha alltför mycket emot det, tvärtom så blev det faktiskt mer än en puss.



- Nu räcker det med pusserier och romantik, fnös Huliganen sen. Nu ska du ta en bild på mig, matte! En macho, stilig, manlig, stark och höstlig bild, fortsatte han.

Så då gjorde jag väl det då.


Sen åkte vi hem och åt frukost efter väl förrättat värv, och just nu sitter maken och sover i sin läsefåtöj, utmattad efter morgonens strapatser.

9 kommentarer :

  1. Hahaha, tror du att någon sons flickvän med ambitioner skulle svara "nä, jag trynar hellre, släng dig i väggen eller gå ut själv men gör det tyst"? Och du har förstås inte ett uns dåligt samvete för att du släpar ut det stackars flickebarnet i gryningen? Ack ja, visst är det skönt att vara förbi den där imponera-på-svärmors-perioden! Men du har förstås rätt i att det är alldeles underbart när morgnarna är som nu!

    SvaraRadera
  2. Är det inte på tiden vi får innetoaletter för hundar? Allt det här tramset om härliga morgonpromader är bara legender...

    SvaraRadera
  3. Det var verkligen en mysig morgonpromenad!
    Tack så mycket för denna helgen, så ses vi snart igen. :D

    SvaraRadera
  4. Vilken fantastisk morgon med färglada färger! (Ja, vad är väl färger annars, din nötta?! Å andra sida är ju vare sig beige, aprikos eller grå speciellt färgglada?)

    Tänk på den tiden när man var social med svärmor. Gick i blåbärsskogen med rosor på kind och solsken i blick. Jag minns det som om det var igår. Fast det var det ju inte, i ärlighetens namn.

    SvaraRadera
  5. Bitte; hahaha på dig själv du! Du förstår, det här är ingen velpotta till flickvän som inte vågar säga vad hon tycker. Nädu, det här är en sån där trevlig en som GILLAR morgonpromenader! Vilken tur jag har! (ja, och sonen också, såklart).

    Fabraholic; jag måste erkänna att jag tillhör den där vidriga falangen som glatt och hurtfriskt utropar "morgonstund har guld i mund" - så jag lär nog aldrig bli aspirant på innedass för hund. Det skulle möjligen vara för sista kvällspromenaden, då, när jag är väldigt trött.

    Jennie; visst var det! Soligt och kallt och vacket, bättre blir det inte.

    Anna-Karin; solsken i blick, det har du väl fortfarande tycker jag!

    SvaraRadera
  6. Ja ja, jag erkänner; morgonstund har amalgam i mun och bly i rumpan

    SvaraRadera
  7. Det där såg ju ut att vara en alldeles ljuvlig promenad i alldeles ljuvligt väder.

    Det är annat än vad vi har haft idag. Gick inte ens att framtvinga en strimma solsken i blick och absolut inga rosor på kind. Inte ens om jag hade försökt måla dit dem :(
    Nej, här har tallarna stått vågrätt och regnet...usch, jag vill inte ens nämna regnet. Brrrr!!

    SvaraRadera
  8. Det där verkade riktigt, riktigt mysigt...

    SvaraRadera
  9. Fabraholic; :-)

    Men kära Larsson, det låter ju rent förfärligt! Varför var du inte här i stället och promenixade med oss?

    Precis Angela, det var det också! Du kunde ju också varit med och traskat runt i din fina Karen Millen-klänning så hade vi dessutom höjt den visuella upplevelsen betydligt!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.