onsdag 26 oktober 2011

Tanke om tid

Viss tid är mer värd än annan, nog är det så? Tid som man lägger i goda vänners lag känns ju till exempel väldigt mycket mer värdefull än tid som man ägnar åt strykning till exempel. Eller att rensa avlopp för den delen.

En av de kvartar som  känns som mest dyrbar, är den där  sista innan klockan ringer upptäckte jag idag. Den där när man kanske ligger halvvaken och slumrar och känner hur varmt och skönt det är i sängen och hur svalt det är utanför täcket och hur oändligt behagligt det är att ligga där under täcket.

Om man då väcks av "f''låt så mycket, måste ut hörredu, tjall-i-magen-å-allt-det-där, *kurrkurrkurr*", då inser man att den inte bara är värdefull, den är väldigt dyrbar.

Men vad gör man? Tja, hunden är ju faktiskt väldigt dyrbar för en också, så man vacklar väl upp 05.15 i stället då och ut i den skånska blåsten.

Och just då känner man faktiskt att morgonstund, den har inte alls guld i mund. Snarare lite dålig andedräkt så där.

4 kommentarer :

  1. Och än värre känns det nu när det är mörkt på morgnarna...

    SvaraRadera
  2. Just det! Mörk. Dimmigt. Fuktigt. Eländigt. Blä.

    SvaraRadera
  3. O-bra är vad det är så här års. Visserligen förgyllt av enstaka vackra dagar, som i dag texxempel, men annars - mest o-bra....
    November borde strykas ur almanackan, för all framtid!!!
    December är helt ok, då tindrar man med ögonen hela månaden:0)
    Han är väl inte dålig, den lille Huliganen???

    SvaraRadera
  4. Britta; januari och februari tycker jag får åka med i samma utrensning!

    Nä, gudskelov, det var nog mest falskt alarm. Han har ju varit inlagt två gånger när han varit jätttedålig och inte fått behålla något, så jag blir alltid så orolig när han börjar bli lite mer lös och erupterande ur båda ändar än vad som önskvärt är. Om jag nu ska uttrycka mig lite finkänsligt, alltså ;-)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.