fredag 29 mars 2013

Matte står inte högt i kurs


Om man pratar i matte-aktier så är det inte direkt hausse på börsen. Snarare baisse så djup att kursen föll under golvnivå och landade i källaren med en duns.

Men vad ska man göra? När Huliganen haltade sig runt morgonrundan och matte till slut såg sig nödsakad att bära honom en bit - en förnedring så stor att han bara på grund av det helt plötsligt visst kunde gå själv, tackar-som-frågar. Eftersom det är rätt svårt att bära en 13-kilos hund i falukorvsform som stretar emot med alla korviga muskler hade matte inget emot det.

När vi kom hem åkte strumporna på igen. Men nu var Huliganen riktigt irriterad, både i sina tassar och djupt in i sin själ, så det slickades. Ihärdigt. Matte bönade. Matte bad. Matte resonerade. Matte förmanade. Men hon talade för mycket döva öron.

Så då åkte den på. Kragen. Dessutom har matte fått goda råd av en hundägande vän, som gav rådet Bebissalva för röda stjärtar. Matte köpte den dyraste hon kunde hitta, men lät visligen bli att tala om att det var en bebissalva, för då hade nog hunden tagit sitt pick och pack och flyttat hemifrån. Matte lät därför förstå att det rör sig om någon slags vildmarkssalva för Mycket Macho Hundar. Trots detta är Huliganen är icke imponerad. Matte är Dum, låter han meddela. Nej förlåt, DUM!! skulle det ju vara.

Matte känner sig som en usel matte. Dessutom är hon ju så blöthjärtad att hon därför ihärdigt stoppar i Huliganen små godsaker. Huliganen tar nådigt emot såväl skink- som ostbitar. Föralldel, en eller annan frolic kan också få åka ner. Dock ser han lika sorgmodig ut hela tiden - den hunden vet hur man ska dra åt tumskruvarna på en matte med dåligt samvete.

Dock vet jag en sak som Huliganen inte vet. Ikväll ska det komma goda vänner på middag i Huliganhemmet - goda vänner som Huliganen älskar! Och då tror jag nog att han blir lite glad igen.

10 kommentarer :

  1. Snutteplutten då - eller nej machoplutten då - eller nä det blir nog inte bra något av det. Pussa honom från Zoya och mig och säg att det går över tills han gifter sig, det sa alltid mormor!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Puss är överlämnad! Och tills han gifter sig.... ja det lär väl dröja! :-)

      Radera
  2. Men lilla Huliganen då, så det kan bli?! Tycker nog att du åtminstone kunde fått en gul krage med tanke på den aktuella helgen, men blått kanske är aningen mer macho?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har helt rätt - men medge att blått ändå är bättre än rosa?

      Radera
  3. Hej!
    Min franske bulldog var också rejlält plågad av saltet. Men Specific paw wax hjälpte, både skyddade och läkte. Var inte intressant att slicka på heller. Finns hos djursjukhuset / veterinärklinik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jättebra tips, tack! Det blir ett besök på djursjukhuset tror jag. Så här kan vi inte ha det! "Nej det kan vi värkeligen inte!" hälsar Huliganen.

      Radera
  4. Vet inte vilken bebissalva du köpte, men den bästa enligt mig är Bepanthen. Tack för dom uppmuntrande orden!! det behövs....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kommer inte ihåg namnet, men det var den dyraste jag hittade! Ja, jag är en ängslig matte :-)

      Jag kommer så vål ihåg de där bebisåren - man var så glad och stolt över sina barn, samtidigt som man gick på knäna av sömnbrist. Håll ut!

      Radera
  5. Poor Hampus - but that collar looks like a much better design than the hard plastic cone shaped ones we tend to use here (for pets, not people)

    SvaraRadera
    Svar
    1. We have those too, but this is much more comfortable for the dog.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.