lördag 11 maj 2013

Nu är jag beredd

Just bring it on! Sommaren alltså.

Maken och jag cyklade ner till stan. Vi skulle gå på torget och köpa persilja. Köpa citronte till maken som tycker att citronte är det som ska drickas, inget trams med konstiga smaker eller så. Men så är det som det är. Man kan ha aldrig så noga uppgjorda planer, rätt som det är så hamnar man inne på Tant Hulda och köper sig en sommarklänning - och somrigare klänning har jag nog sällan haft!
Glada blommor och fina pärlknappar, sydd efter 60-talsmönster. Jag kände hur somrigheten liksom spratt i hela mig när jag fick syn på den. Gick icke att motstå - och herregud, persilja eller klänning, det kan väl gå på ett ut?

Förresten blev det persilja. Också.

Sen snavade vi över jordgubbar... gick heller icke att motstå. Och varför skulle man? Nyttigt, gott och rött. Det finns ju ingen rim och reson i att låta bli.


Alldeles nyss kom syrran och Zoya förbi, med nyskördad svensk sparris. Så nu blir det sparris till förrätt, spättafilé med purjolök och oliver till huvudrätt och sen blir det jordgubbar och glass till efterrätt. Somrigt så det förslår!

Ja, jag är beredd.

6 kommentarer :

  1. Klänningen är ännu snyggare på dig än på galgen!! Och visst hade du annat än svarta skor! kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men de är inte bekväma - och går knappt att gå i :-)

      Radera
  2. The dress and the model look lovely - as do the strawberries; dinner sounds darn good. Here I rather think Summer is now over. We have showers and gale force winds...pah!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Thank you! Oh, I do hope that Summer will return to you - soon!

      Radera
  3. Får man vara lite personlig?
    Äh, det är ju en komplimang.
    Vilka snygga ben du har!!!
    Och den snygga klänningen visar verkligen upp det!
    Kram//Maja

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh så snällt sagt! Tack!!! Kram

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.