tisdag 28 maj 2013

Skörd


Det var så dags nu, dags att traska ut i trädgården och skörda frukterna av ens slit och släp. Dags att få njuta av resultatet av all ens möda, att se hur ens ömma ompysslande av små rackarns frön resulterat i denna prunkande prakt!

Man känner sig i samklang med naturen! Det är rentav så att man tänker att man nästa gång shoppingbegäret slår till kanske inte shoppar en väska eller ett armband, utan slår till på en skördetröska? Eller en harv?


Det smakar ju så mycket bättre, det där hemodlade. Närodlat så att det liksom inte kan bli närmare, ja det skulle väl vara om jag hade ett potatisland bredvid stickfåtöljen?

Man blir lite stolt när man sakkunnigt går där och tittar och känner och sedan slår till och med ett raskt grepp rycker åt sig bytet.



Även om det bara är tre rädisor, lite gräslök och lite plocksallad. Och persilja! Låt oss inte glömma persiljan!!

2 kommentarer :

  1. How do you manage to make radishes look so lovely? I know they are, next to beetroot, the most fiendishly evil thing to sprout from nature, but your photos make me actually consider eating them...!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Well, perhaps you should be content with being able to look at a picture without actually feeling sick? :-)

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.