torsdag 26 augusti 2010

Nyttan av att ha en Huligan

Idag var det dags. Idag skulle bilskrället lagas och därmed åsamka mig en smärre naturkatastrof i plånbokszonen. Bilen lämnades in, jag for till jobbet tillsammans med Huliganen och sen blev det så småningom dags att hämta ut eländet.

Jag hade tänkte anlita maken att agera tystlåten mafioso så att de skulle bli lite skrämda, men han for helt osolidariskt iväg till Danmark. Man tycker ju att han åtminstone kunnat lämna ett hästhuvud i deras smörjgrop, men nä, inte ens det kunde han bidra med.

Men man tager vad man haver - och i det här fallet haver man en liten Huligan. Sagt och gjort, jag tog Huliganen i kopplet och stegade med bestämda steg in i verkstaden. Planen var att han skulle se så skräckinjagande ut att Bilia inte vågade ta betalt.

Denna plan kvästes dock i sin linda, vi hann i stort sett inte mer än in i denna manlighetens högboning innan diverse machomän i blåställ kastade sig ner och pep i falsett "hej voffsingen!" Huliganen skällde lite för sakens skull, men jag insåg att hans mafiosoalias liksom var kört. Till all lycka var "vår" reparatör inte där och bilnycklarna skulle hämtas i kundtjänst.

Jag bände loss Huliganen från olje-och-trassel-falangen och traskade ut till kundtjänsten. Där stod en man bakom en hög disk och framför denna disk parkerade jag mig med Huliganen vid sidan. Han syntes inte... men hördes gjorde han, för varenda post som mannen räknade upp stötte jag uppmuntrande till Huliganen lite lätt med foten och då morrade han lydigt och hotfullt. Och tänk! Då visade det sig att då slapp jag betala den posten. Ett mycket lyckat samarbete blev det, så till slut behövde jag bara betala en tämligen beskedlig summa, allt annat stod Bilia för.

Jag log ett ampert leende, tog min Huligan och vandrade ut i solskenet. Och sen, ja sen blev det frolic. Så klart!

10 kommentarer :

  1. Vilket teamwork!!! Helt klart mycket mera värt än en ronda på lydnadsplanen :)

    SvaraRadera
  2. Den där Huliganen, han kan han! :)

    SvaraRadera
  3. Riktigt smart!! Och det var kanske tur att den lilla Huliganen inte syntes...

    SvaraRadera
  4. Ja, det var riktigt vasst måste jag säga. Tänk vad bra det är med en spets :-)

    SvaraRadera
  5. Vad kan man tillägga?
    Ge honom en liten hög med Frolic och pussa lite extra på honom!
    Måste berätta:
    Alla var så imponerde av Raja när min bror hade henne och tränade lydnad.
    Hans hemlighet var västen: Den var full med Frolic och Raja visste att när den var på:
    -Då vankades det himmelskt gott;)
    Alltså hade han med väst på:
    Världens lydigaste hund!!!

    SvaraRadera
  6. Emelie, i allblygsamhet vill jag bara säga att genialisk, det är en mycket träffande beskrivning på din mor...

    Larsson, du har helt rätt. Vi har aldrig tjänat minsta lilla femtioöring på en lydnadsplan!

    Jea, han är bara bäst!

    Angela, Huliganen nickar instämmande och tycker att du har helt rätt.

    Kerstin , spetsar är bra! På ett ljudligt sätt...

    Maja, frolic är bra!

    SvaraRadera
  7. Kan man låna Huliganen när det är dags att löneförhandla?

    SvaraRadera
  8. Men h, vad Huliganen VÄXER nu, tycker jag! För riktigt naturliga användningssätt för en vikingatida kovallare har du ju kanske inte i stan. Utom när du träffar på älgar, förstås. Men nu känner jag ny tillförsikt inför mitt nästa Bil-Månson-möte. Har Huliganen en lucka i sin kalender den 14 september, möjligen? Ersättning i form av Frolic utgår naturligtvis. Generös.

    SvaraRadera
  9. Anna-Karin; han är utomordentlig på löneförhandling! Han var med på min förra, och jag fick näst högst höjning på hela företaget. Hade han bara anstängt sig liiite mer, hade jag nog fått mest.

    Kära Bitte, för din skull så kan Huliganen åta sig Bil-Månson alldeles gratis! Han noterar genast ditt datum i sin almanacka.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.