lördag 15 januari 2011

En hårresande upptäckt!

Imorse när jag ramlat ur sängen, hasat mig in i badrummet och stod och plirade in i spegeln var det något som glimmade till! Guld! tänker man då kanske, men nej, allt är inte guld som glimmar. I det här fallet var det snarare silver; jodå ett eller annat grått hår glodde tillbaka på mig.

- Intressant! tänkte jag då. Jag som alltid säger att jag är blondin, också är jag i själva verket gråhårig.
(egentligen är det en sanning med modifikation, det där med "blondin". Det ursprungligen blonda har med med åren mer antagit en nyans á la gråbeige råtta med röd anstrykning).


Här gällde det att anpassa sig till sin sprillans nya image, men hur är det egentligen att vara gråhårig? Jag funderade. Sen kom jag på att jag associerar gråa hår med vishet. Jag kände efter, och jo, nog kände jag mig lite visare. Lite klokare. Lite bättre.

- Hördu Huliganen, sa jag upphetsat till hunden, nog verkar matte helt plötsligt lite visare?
- Vis!?! sa Huliganen, med onödigt många utropstecken och ett synnerligen överflödigt roat leende.

Jag förklarade det där med gråa hår, varpå den dumme hunden tyckte att i så fall borde ju maken vara oändligt mycket visare eftersom han har hela skulten full av gråa hår.

- Blanda nu inte in maken i det här, sa jag syrligt till hunden. - Nå, verkar jag klokare eller inte?
- Om du ger mig en frolic så svarar jag till belåtenhet på den frågan sa Huliganen.

Detta är väl ändå droppen, ska man behöva muta sin hund för att få vettiga svar ur honom? Jag glodde lite surt på honom. Sen påtalade jag att man hör talas om hundar som dyrkar sina mattar. Som beundrar dem. Som alltid tycker att det matte gör, det är rätt. Hundar som inte behöver mutas med frolic.

- Kan inte ha varit västgötaspetsar, sa Huliganen avfärdande. - Jag kan förresten ta en bit cheddar i stället. En vällagrad bit.

6 kommentarer :

  1. Jo, jag tänkte... om du tonar eller färgar håret tillräckligt ofta så syns ju inte de därade blonda hårstråna. Alltså om du inte vill se så där otroligt intelligent ut hela tiden alltså... Bara ett litet tips (som alla inkl du själv förmodligen redan vet om) i all välmening. För det verkar ju fånigt att gå runt med mössa hela tiden?

    Kramar från den tvättäkta (nåja) rödtoppen

    SvaraRadera
  2. Från en (före detta) blondin till en annan. Vänta bara, du kommer att få en vacker silverfärg på kalufsen - och bli klok som en räka.
    Så sa min mamma - "hon är klok som en räka" - och faktiskt verkade det som om det sades i positiv bemärkelse. Fast man undrar ju lite....
    Själv börjar jag få riktigt skaplig gråfärg (liiite silver) på håret. Bara bak är det fortfarande mellansvenskt råttfärgat.
    Det kommer liksom smygande....det där gråvita/silver....

    Huliganen har nog rätt. Västgötaspetsar kan förvisso dyrka sina mattar men har en fullständigt klar uppfattning om deras fel och brister.

    SvaraRadera
  3. Jominsann är det så: klokheten kommer med de gråa håren hälsar syrran som varit grå ett bra tag....

    SvaraRadera
  4. Tror också att visheten sitter i de grå och du vet väl att om du drar 1 så kommer 7 nya! Det har jag fått höra när jag stod och drog mina med pincett för några år sedan. Tror att det stämmer också!
    Kram från den "halv vis råttan"!
    Maja

    SvaraRadera
  5. Angela, du har rätt! Så klart! Och ett problem är det ju att gå omkring och se så där klok och intelligent ut, man måste ju då leva upp till det. Vilket kan vara svårt. Och mössa, nä jag är ju uppväxt på den där tiden när man bara tog på sig mössa om ens mor hotade en (även om jag numera faktiskt har mössa om det är kallt).

    Britta; min mamma sa "sitter du där i persiljestass?" och menade då något i stil med att man bara slappade - mammor verkade ha en uppsjö av diverse märkliga, men talande, talesätt. Och du har ju också rätt, västgötaspetsar genomskådar det mesta!

    Annika; ja du är ju ett gott exempel på det! Så jag ser framtiden an med tillförsikt.

    Maja; pincetten får nog vara - och håren får sitta där de sitter. Jag gillar grått! Och en alldeles billig och gratis ny färg blir det ju också. Så småningom i alla fall.

    SvaraRadera
  6. Tillåt mig påminna om att Huliganen är så grå som en kommunalarbetare (dvs jag) någonsin kan bli! Tesen är därför beVISad.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.