söndag 23 januari 2011

Uppdaterad

Gårdagskvällen tillbringades med mat, vin, handboll och inspelad Antikrunda. Inte så upphetsande kanske, men mysigt. Efter Antikrundan greppade maken zappen och zappade runt. Detta är, har jag förstått, ett manligt beteende, något som är djupt rotat i genstrukturen. Jag tror det kan härledas till människans barndom när man var ute på savannen och skulle scanna av omgivningen efter lejon, tigrar, bamseormar och andra farligheter. Nu behöver man ju inte i det normalskånska hemmet kolla av omgivningen efter så många lejon och ormar, så då zappar man i stället. Blipp-blopp mellan kanalerna i rask takt så att den normalskånska kvinnan blir lätt schizofren av att försöka hänga med i svängarna.

Maken zappade in på en eller annan av alla dessa galor som förpestar tv-tittarens tillvaro. Den här handlade om musik. Maken tittade en stund, förbluffad men artigt intresserad. Han såg inte övertygad ut. Därefter greppade han mobilen och sms:ade sonen "Finns det någon modern musik som jag skulle kunna tycka om?" skrev han. Sonen var på hugget och raskt damp det ner ett svar; "prova Lars Winnerbäck".

Maken gick in på Spotify. Jodå, sonen har minsann visat hur det går till, ifall någon blir förundrad över att denne man i teknikens framkant klarar av Spotify. Han begärde att få lyssna på något av sagde Winnerbäck. Spotify hickade till av glad förtjusning över att få spela något annat än Ulf Peder Olrog, vilket var makens förra begäran och expedierade raskt 1 st Winnerbäck.

Maken lyssnade intresserat och sedan utropade han belåtet; - jag gillar't!

Han såg nöjd ut. Nu är han musikaliskt uppdaterad. För det närmaste decenniet. Eller två.

5 kommentarer :

  1. Zappning ÄR helt klart ett manligt fenomen, och även om jag inte tänkt på det ur den synvinkel du lägger fram så ... why not? Det kan mycket väl stämma. Dock ägnar sig den manliga delen av hushållet åt den hobbyn vid de tillfällen jag inte befinner mig i samma rum, tack och lov. :)

    (För övrigt kan du hälsa maken att jag förra året, på morgonen, var kallad till ett möte på samma hotell i Göteborg där P3 Guld-galan gått av stapeln kvällen innan, och då hade förmånen (?) att njuta av åsynen av såväl Winnerbäck som andra deltagare "live", dagen efter liksom... De förhöll sig dock ganska tysta vid den tidpunkten på dygnet.)

    SvaraRadera
  2. Åh, nu har jag läst ditt inlägg, tyvärr utan skånska diftonger, för den samlade delen av familjen! Kan meddela att det blev lite tyst i början. Det där med zappa får man inte skämta om!!! Kan ju tillägga att frun i detta hus också har ett och annat att säga om makens nedärvda zappargener. Sedan fnissades det en hel del! Spotify har väl uppdaterat en och annan musiksmak i detta huset också!!!
    Kram Maja

    SvaraRadera
  3. Zappning var en av min man Peters favvesysselsättningar :0)
    Ibland fick jag helt sonika sno fjärrkontrollen, för att få se mer än några sekunder av ett program - helt klart en manlig "åkomma".

    Mr Winnerbäck är nog en,som min lilla mamma skulle ha sagt, "tänkande August".

    SvaraRadera
  4. Melissa Horn är också väldigt bra. Hon har gjort en duett med Lars Winnerbäck.

    SvaraRadera
  5. Lotta; det låter som om det var en ganska avslagen samling du mötte där på morgonen. De hade nog behövt en liten borderterrier eller en vätte att pigga upp sig med!

    Maja; jag hoppas din make kom över det. Jag har ju förstått att zappning är inget att skämta om ;-)

    Britta; ja så får man göra - sno åt sig fjärrkontrollen och morra lite hotfullt om de närmar sig.

    Anonym; jag vidarebefordrar tacksam tipset!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.