söndag 9 januari 2011

Om Mullehästar och galoppörer

Dottern, som är en god dotter och som vet vad hennes mamma skrattar åt, mailade en länk till mig. En länk till en hästblogg. Nu kan jag väl knappast kalla mig hästmänniska längre, det är väl en 7-8 år sedan jag red senast och även då ska man med "red" förstå att det mer inbegrep att försiktigt skumpa runt på en snäll och tålmodig häst. Mycket tålmodig häst, en som aldrig skulle få för sig att skutta av en räddhågsen ryttare till exempel.

Jag har ju dock fortfarande en särskilt plats i hjärtat för hästar och dessutom för djur med personlighet, envishet och lite jävlaranamma. Mullehästen verkar vara precis en sån (även om jag aldrig i livet hade vågat rida på en häst som emellanåt  får "lokala anfall av the yahoos"). Mullehästen måste således sorteras in i min blogglista. Nu har jag ju ingen hästkategori, så han får ligga under hundbloggar, men om Mullehästen någon gång får reda på detta, så hoppas jag han förstår att detta är en ära. Vi (Huliganen och jag) ser honom som en sorts hedersvästgötaspets. Måhända lite större, lite vitare, lite luddigare och med längre svans - men med synnerligen gott västgötaspetsgry i sig.

När jag nu ändå håller på och sorterar in hästbloggar bland hundbloggar så lägger jag även in Angelas blogg - en blogg om en modig kvinna som med samma varma och entusiastiska handlag rider galoppörer, dricker champagne och hatar snön.

6 kommentarer :

  1. Åh, vilken ära! Tänk att få tillhöra hundkategorin!! Den statusen trodde jag aldrig att jag skulle uppnå...

    Tack så mycket, och hoppas många nya läsare hittar till min alldeles egna lilla blogg.

    SvaraRadera
  2. Angela, det gläder mig att du ser det som en ära! Hade ju ingen snö-hatar-kategori - fast jag börjar undra om man inte skulle ha en? (Du funderar inte på att byta ut katten mot en liten vätte?)

    SvaraRadera
  3. Alltså, jag känner att det är dags för ett förtydligande vad gäller snön. Jag hatar inte snön som ett specifikt objekt. Jag hatar alla problem som snön för med sig om man bor på landet. Så var det med det.

    Och ja, det är en ära, oavsett kategori.

    Nej, nej, nej. Ingen hund eller katt i detta hemmet.

    SvaraRadera
  4. Angela, bra med förtydligande. För visst är snö bra ibland. På julkort, till exempel.

    SvaraRadera
  5. Och nu funkar det även för mig att kommentera här (strul med verifieringen!)

    Mullehästen tackar från djupet av sitt luddiga hjärta för den otroligt ärofyllda omnämnandet. Västgötaspets är helt klart hans grej, han tycker att mattes retrievers är rätt spåniga.

    Annars brukar han tro att han är en basset, han växte upp på en kennel. Så han kanske passar i hundkategorin ändå?

    SvaraRadera
  6. Hej Helena och välkommen hit! Klart han passar i hundkategorin! Vi tycker liksom att Mullehästen verkar passa i de flesta kategorier.

    Om vi har fattat saken rätt är Mullehästen inte världens mest långbenta? Och i så fall har han ju bums något gemensamt med en västgötapest.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.