torsdag 27 januari 2011

Tankeövning

Man ska hålla hjärnan i trim, det är nyttigt. Och antingen kan man då göra det genom att jämföra former och se om en uppochnervänd triangel passar in i ett rombformat hål eller räkna ut hur lång tid det tar till Haparanda om man färdas 87,5 m i sekunden och har två äpplen som man sen ger till en fiktiv Pelle.

Eller också kan man göra en tankeövning.

Tänk er drottning Viktoria. Hon, den engelska drottningen som regerade och regerade och regerade i evigheters evighet. En liten bastant tant med håret i knut, lätt bulldoggartad uppsyn och bestämda åsikter. Enligt vad som sägs ska hon dessutom ha traskat runt och muttrat "we are not amused" så fort galoscherna inte passade.

Ok, är ni med? Tänker ni? Viktoria osv.

Tänk er nu att drottning Viktoria vore en västgötaspets. Liten, bastant och med bestämda åsikter. Förvisso ingen hårknut, men annars ganska likt. Funkar det?

Om ni kan se detta för er inre syn, och dessutom se hur denna västgötaspets muttrar "we are NOT amused" så ser ni precis hur Huliganen såg ut i morse när vi provade de nya skorna på morgonpromenaden. Där kan man verkligen tala om att galoscherna inte passade herrn.

För en intresserad omvärld kan jag tala om att man med nöd och näppe klarar av att pinka om man har skor på sig. Nr 2 är inte att tala om.

Vi tycks redan ha slarvat bort en sko. Frågan är hur den kommit bort? Jag kan ju säga att vissa här i hushållet är starkt misstänkta.

2 kommentarer :

  1. Jag, å andra sidan, är väldigt amused.

    SvaraRadera
  2. - Kul för dig, muttrar Huliganen! Som fortfarande är väldigt oamuserad.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.