måndag 10 januari 2011

Ett alldeles o-originellt inlägg

Jag medger - det är inte särskilt originellt eller nyskapande att gnälla över vinter och snö. Jag tror att om man kategoriserade landets samtliga bloggar så finner man att i runda slängar 78,7 procent gnäller över vintern och de vedermödor den för med sig. Av resterande 22,3 procent säger ca 8,37% att "jamen det är ju i alla fall vitt och vackert". Pah!! säger jag bara som svar på det. Räcker det inte med att pah:a så kan jag fnysa avfärdande också.

Alltnog och emedan, jag avskyr verkligen halka och is. Jag må vara en blid och vänlig och medgörlig person, men när det gäller is (som som man ska trampa på, inte i drinkarna såklart!) hyser jag ett illande hett agg. Jag blir rent av galen av att halka runt, trots att man är broddförsedd både här och där.

Just detta påtalade jag med emfas för maken imorse när jag lyckligtvis med livet i behåll hasat mig in i hemmets trygga vrå igen;

- jag blir galen! Jag kan inte gå, jag trippar försiktigt fram, jag avskyr det här! Jag blir komplett och totalt vansinnig och galen.

Maken och Huliganen tittade på varann. I deras ögon kunde man läsa "är det någon skillnad mot hennes normala tillstånd?"

4 kommentarer :

  1. Hear hear!!!
    Well spoken!
    Instämmer till 150% med bloggare Irene!

    Fy faaaan :(
    Och jag tänker inte be om ursäkt för att jag solkar bloggen med phula ord!

    Fy faaan igen!

    Snö och is
    är o-bra på alla vis
    äckligt halt och dessutom kallt,
    vem attan tycker att det är ballt?

    Våra fyrfota vänner har ju i alla fall turen
    att få komma in ,ligga varmt och mysa,
    men tänk på alla uteliggardjuren
    -dom får rompen av sig frysa.

    (kom att tänka på "Väder-Annika" och sången "stackars uteliggardjuren" :0) )

    SvaraRadera
  2. Ja du Britta, det krävs lite kraftord när man ska prata om det eländiga väglaget. Tycker nästan du var lite väl återhållsam! ;-)

    SvaraRadera
  3. OBSERVERA!
    Från att förra vintern (till största del) påstått att "Det är iallfall vitt och vackert" så har Jea inte Yppat denna mening EN ENDA JÄVLA GÅNG denna vinter. Inte ens när första snön kom,
    Förra vintern gjorde Jea VINTERTRÖTT, då den höll i sig FÖR länge.
    Jag håller med om FY FAAAAAAN!

    SvaraRadera
  4. Jea, jag tänkte faktiskt på dig! Men det gläder mig att även din gräns är nådd - för visst, en eller annan dag med vitt fluff är ok. Nu börjar det bli löjligt!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.