söndag 16 januari 2011

Även du, min Brutus

Brutus Östling har en fotoutställning på Malmö Museum, närmare bestämt i Kommendanthuset. Har man inte sett den och befinner sig i Malmö så tycker jag gott man kan göra det; fantastiska bilder på pingviner, pelikaner, kråkor och albatrosser. När man har sett den så infinner sig omedelbart två frågor;

- varför kan inte jag ta såna bilder?
samt
- är pelikaner lika korkade som de ser ut?


Detta är ingen pelikan. Detta är heller inte en bild tagen av Brutus Östling, vilket säkerligen framgår med all önskvärd tydlighet. Men en fågel är det onekligen.


Jag måste säga att jag är rätt tacksam att jag slipper hänga upp och ner och klamra mig fast i maten med tårna för att kunna äta.

Å andra sidan hade man kanske varit lite mer atletiskt då?

12 kommentarer :

  1. Talgoxe gissar jag på - eller var det kanske ingen tävling? För inte är det välan en pingvin???

    SvaraRadera
  2. Minsann om det inte är en Pjodd du fångat på bild! Exotiskt på min ära! Glöm inte säga till när du ska ha Pjoddutställning på Kulturen, jag lovar att köa i lika god tid som jag gjorde till Ecce Homo-utställningen!
    PS: Du vet väl att Brutus talar på bibblan i Lund på onsdag kl 18. Jag erbjöd maken en egen kväll och gå och lyssna, men han sa högdraget: "Äh, jag har ju hört Brutus en gång redan".

    SvaraRadera
  3. ÄNTLIGEN kan jag få briljera. Det händer en gång var 31 år ungefär, så tiden är mer än mogen.

    Du har hittat en blåmes. Och jag struntar fullkomligen i att alla andra också vet att det är en blåmes. Jag var först att skriva det HÄR!

    Nu kryssar jag av "briljera" på aktuell to-do-list - tänk att det slipper följa med på listorna de närmsta 31 åren!

    SvaraRadera
  4. Larsson; pippigoja var ordet! (Eller kanske inte, med tanke på svaret från Malin...)

    Annika; talgoxe tycker jag är en högt kvalificerad gissning. Dock verkar expertisen vara av en annan mening? Fråga inte mig. Jag känner igen svanar. Och ugglor.

    Anna-Karin; pjodd måste det ju vara! Underavdelning blåmes, tydligen. Du behöver nog inte stå i kö om det skulle bli aktuellt. I så fall behövs nog inkastare ;-)

    Malin; jag kan bara säga ett ord; Maestro! Jag bugar mig i stum beundran. (Ja det blev visst mer än ett ord, men varför snåla?)

    SvaraRadera
  5. Bugar och bockar mig jag också. Blåmes - hade jag väl aldrig kunnat tro. Men hur ser då en talgoxe ut??? Jag är nog bättre på hur västgötar ser ut - för det kan jag!!! (De fyrbenta alltså!)

    SvaraRadera
  6. Hade jag frågat min Husse hade han sagt GLUTTSNÄPPA. Han hävdar nämligen att det fins en fågel som heter det och åberopar sin jägarexamen (i den ingår gluttsnäppekunskap, tydligen). Men det där med att hänga upp och ner: kanske ett bra bantningstips, så här efter helgerna?

    SvaraRadera
  7. Annika; jag tror de har vingar. Och två ben. Och skäller inte så mycket. Talgoxarna alltså. Hur en väsgöte låter, det vet vi ju...

    Bitte; GLUTTSNÄPPA?! Hm... det låter som en riktigt fjollig fågel, det. Men jag vill inte hävda att de inte finns. Anna-Karins make hävdade att det finns en växt som heter vårfryle, och si det gör det! Ty jag har skådat den lille fulingen själv. Och kan det finnas vårfrylen så kan det finnas gluttsnäppor.

    SvaraRadera
  8. Så genomvidrigt orättvist! I min jägarexamen fanns det minsann ingen gluttsnäppa! Otroligt fräckt! Det måste vara könsdiskriminering (bockar av första personliga könsdiskrimineringsargumentet)

    SvaraRadera
  9. Herregud Malin, så effektiv du är! Här bockas den ena posten av efter den andra. Hur ska vi andra kunna hänga med i din takt?!

    SvaraRadera
  10. Det stavas P-R-O-D-U-K-T-I-V-I-T-E-T. Ibland tuggar jag tuggummi och går. Samtidigt. Bara för att jag kan.

    SvaraRadera
  11. Nu svimmar jag snart av beundran!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.