fredag 7 januari 2011

Ibland är jag korkad

Det finns kanske de som tycker att man kan stryka det där "ibland" i rubriken.... men jag tycker det kan få stå kvar.

Idag var jag dock Korkad - med stort K.

Solen sken. Jag var ledig på eftermiddagen. Jag har ett nytt objektiv. Det har snöat jättemycket. Jag har en hund med korta ben. Jag har själv korta ben. Hunden har artros. Jag har artros. Min hjärncell har gått i dvala. För normala människor hade såklart gått en lagom lång promenad på de eventuellt skottade gångvägar som finns. Så icke jag. Jag utropar hurtigt "solen skiner! Låt oss kämpa mot elementens nedfallna raseri, låt oss bege oss till Nöbbelövs mosse och fotografera pippifåglar!". Maken lät dock meddela att han tyvärr hade mycket som måste pluggas in och försvann raskt till sin pluggfåtölj, medan han drog en lättnadens suck över att han slapp.

Den trogne hunden, han följde dock med. Vi parkerade vid kyrkan och började pulsa. Pulsa, pulsa, svettas, svettas. För att överhuvudtaget komma ner på vägen mot mossen fick vi klättra över en jättevall. Vissa hoppade lätt över, andra kröp över på ett synnerligen osmickrande sätt.

Sen pulsade vi vidare. Men herregud, det gick ju inte! Det var så knaggligt och knöligt och isigt och besvärligt att vi fick ge upp. Och det var då jag fick min korkade idé - i stället för att kämpa oss tillbaka längs det som en gång varit en gångväg, skulle vi gena över ett fält. Ett fält som låg ganska orört och då skulle vi få mycket kortare väg, räknade jag ut. Eventuella läsare, som säkert är mycket smartare än jag, förstår jag vad som händer när man släpper ut två dvärgbeningar på ett fält där skaren inte bär och där snödjupet på sina ställen är just djupt.

Jag sjönk ner och ramlade och klev fel och ramlade och trampade igenom och ramlade.... framför mig kämpade Huliganen. Mot skaren som inte bar honom heller, mot snömängderna och mot sin mattes stupiditet. För rätt vad det var såg jag blodspår i snön - så går det när man skrapar hela manligheten mot skarsnö. Vid det laget var jag färdig att sparka på mig själv (om jag inte hade suttit fast).

Vi kom dock tillbaka till bilen och körde hem. Huliganen är ompysslad och tvättad med alsolsprit och verkar vara vid någorlunda gott mod. Maken var behjälplig vid själva ompysslandet, fast han bleknade i manlig sympati.

Efteråt satte jag mig på golvet och klappade om min tappre lille kompis. Han drog mig kärleksfullt i håret. Hädandefter ska här inte traskas ut på några fält. Åtminstone inte förrän i maj.

Förresten tror jag att man nog bordet stryka det där "ibland" ändå.

9 kommentarer :

  1. Herregud - det var väl inte så många veckor sedan ni försökte er på mossen senast, eller hur???? Stackars lille Hampus!

    SvaraRadera
  2. Att dryfta sig till att kalla dig för korkad är väl kanske lite att ta i? Man kan väl istället säga att hissen stannade halvvägs just precis vid det där enstaka tillfället? Eller att du råkade ha lite otur när du tänkte? Det kan ju hända även den bästa...

    Men ta väl hand om hjälten i dramat, d v s den lille kortbente huliganen!

    SvaraRadera
  3. Stackars, stackars liten!

    SvaraRadera
  4. Annika; just det - så du förstår vidden av min idioti!

    Angela; tack, det var ett bra sätt att se det "otur när jag tänkte" - precis så var det!

    Emelie; ja det är synd om honom OCH om mig! Våndan av att vara så dum, den är inte att leka med.

    SvaraRadera
  5. Men, stackars Hampus!!!
    Jag skulle inte heller vilja kalla dig korkad, eller prata om hissar som stannar på olika våningsplan. Kan väl tyvärr konstatera att vi är lite lika Du och jag:( Åldern och orken gör att jag har börjat tänka efter lite före nu för tiden!!!
    Kram
    Maja

    SvaraRadera
  6. Maja, tänka efter före är nog en bra idé!

    SvaraRadera
  7. Jo, du är absolut korkad!
    Är det här din första vinter? Din första skare? Är det ens första gången Hampus får snoppen i kläm? Tåhävningar i köpet och partytrick är grejen just nu, vilket alla som inte är korkade fattar. Sen finns det förstås de som är ännu mer korkade och sätter upp rutor på bakparkeringar och kör avancerat fritt följ och är korkade nog att förundras över att det inte går så värst bra. Men det är en annan sak (och en annan blogg).

    SvaraRadera
  8. Detta är en rättelse:
    KÖPET ska vara KÖKET
    BAKPARKERINGAR ska vara BANKPARKERINGAR
    Hur korkad får man vara när man kommenterar forlks blogginlägg?

    SvaraRadera
  9. Kära Bitte, jag är ju blondin! Och det vet man väl hur såna är!

    Men tricks och sånt i köket, jo det blir det, fast man vill ju liksom sträcka ut över nejderna emellanåt - men nu blir det inget utsträckt förrän skaren är väck. I maj eller så.

    /forlk

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.