torsdag 6 januari 2011

Trettondagen

Egentligen en sån där lite meningslös helgdag tycker jag, fast vem är jag att skåda given ledig dag i munnen? För ingen kan ju neka till att det är rätt så skönt att få en mjukstart på 2011 års arbete.

Alltså vaknade man full av tillförsikt imorse. En ledig dag, den skulle nog kunna tillbringas på bästa sätt. Ens tillförsikt dämpades något när man var tvungen att knuffa upp ytterdörren för att ta sig ut - kung Bore hade uppenbarligen varit på frikostigt humör i natt. Men man tröstade sig med tanken på att maken alldeles gratis skulle få ett träningspass, maken till vältränad make (sic!) som det kommer att bli efter någon månad av det här vädret, det har världen sällan skådat!

Huliganen och jag, vi plöjde oss runt morgonrundan. Sen slog man sig, fortfarande full av tillförsikt, ner vid frukostbordet och ögnade igenom gårdagens tidning. Tänkte att man kunde ju kolla tv-programmen, vem vet, det kunde ju visas någon spirituell och romantisk film med en västgötaspets i en av de bärande rollerna?

Men nä. Inte det. Det var skidor på längden och på tvären, sportspeglar och fotbollar och mera skidor. Skidor skidor skidor. Missförstå mig inte. Skulle jag någon gång vilja vara en idrottsman så skulle jag nog vilja vara längdskidåkare, jo för de verkar vara så otroligt starka! Jag är ju dock inte dummare än jag inse att att denna styrka, den kräver mycket träning. Hård träning. Svettig träning. Jag kommer således aldrig att bli skidåkare.

Maken, däremot, han skuttade ut och skottade så snön yrde, kom sen lyckligt in och tänkte beskåda skidor dagen lång. Jag tittade på Huliganen. Huliganen tittade på mig. Sen tog vi det gemensamma beslutet att fly detta skidinferno och traskade i stället hem till syrran och våldgästade henne. Mycket trevligt! Huliganen fick julskinka och jag fick små goda chokladkakor. Detta slog skidorna med hästlängder kan jag ju meddela.

Nu är vi hemma igen, och nu ska vi snart äta lammstek långkokt i olivolja. Dricka ett gott shiraz.

Så jo, trots denna myckenhet av såväl snö som skidsport så blev dagen utmärkt i alla fall.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.