tisdag 8 mars 2011

Avslöjanden

Jag har en tid gått och hållit tyst om en sak. Tänkt att - äsch det är väl min ensak, allt behöver man väl inte avslöja på en blogg? Hela sitt liv intill skostorlek och om man gillar löskokta ägg? (det gör man inte). Jag har tänkt att jag kör på som vanligt, låtsas som ingenting.

Men samvetet har gnagt, gnagt lika ihärdigt som någonsin Huliganen på ett märgben.

...nu känner jag att jag kanske inte gör mig förstådd? Är det dags att ta bladet från munnen? Svälja stoltheten och börja från början?

Alltså, jag är ingen smalspårig finkulturell biobesökare. Ser jag att det kommit en albansk-makedonsk samproduktion på bio som handlar om kolgruvearbetares själsliv så står jag förmodligen inte först i kön. Men jag gillar filmer som får mig att tänka lite. Känna lite. Reflektera. Skratta. Gråta. Och jo, för all del, är Johnny Depp med på ett hörn så desto bättre! Mer Depp åt folket är min paroll.

Men förra veckan, vad jag befann jag mig sittandes och begloendes? Ja ni har säkert gissat det; Welkom to Knohult!!!! (här krävdes många utropstecken). Jag kunde ju skylla på maken som har en märklig fäblesse för allt som alla andra bara stirrar förvånat på. Jag kunde ju låtsas som om jag satt och fnös överlägset hela tiden. Men sanningen är att jag skrattade gott! OK, ingen Depp, men många skratt. Ja ingen kan ha varit mer förvånad än jag själv! Är detta JAG, sa jag till mig själv, som sitter här och skrattar?!

Se där. Den sjaskiga hemligheten avslöjad. Nu känner jag mig liksom lite renad, men också lite lätt generad.

Men så igår var maken, syrran och jag och såg the King's Speech, där Colin Firth gjorde en fantastisk prestation. En film väl värd att se! (trots, återigen, en sorglig Depp-brist).

Så skönt det känns - jag har återupprättat min cineastiska ära och kan åter se er i ögonen. (Ja detta ska tolkas bildligt, ni tror väl ändå inte att jag sitter bakom era datorskärmar som en annan stalker och håller koll på er? Va?)

Det där med Åsa-Nisse.... det kan väl vara glömt nu?

12 kommentarer :

  1. Har redan glömt vad jag skulle glömma?

    SvaraRadera
  2. Jag tror att Huliganmatten börjar bli till åren kommen och därför börja uppskatta Åsa-Nisse, pilserfilmer och Thor Modéen. Det gläder mig dock att Huliganmatten söker bot och bättring och går och ser King's Speech. Jag har hört att den ska vara jättebra! (Jag vann en biobiljett i en tävling härom dagen, nu återstår bara att se om jag hinner utnyttja den innan den går ut)

    SvaraRadera
  3. Alltså IRENE! "Mer Depp åt folket"... jag tror det är det klokaset du någonsin sagt. Jag är stum av beundran över detta tecken på evinnerlig visdom. Johnny Depp. MMMMMmmmmmuuuuummmmmmsss :)

    SvaraRadera
  4. Lotta, du är en hedersknyffel! Visste man kunde lita på dig.

    Anna-Karin; kommen till åren? Moi?! Passa dig du... och Thor Modén, gamla Åsa-Nissefilmer och pilsnerfilmer i gemen, nä du DÄR går gränsen.

    Hej Lotti!!! Jadu, jag är väldigt klok om jag i all blygsamhet för säga det själv. Och nog är det så att herr Depp lyser upp varenda film han är med i?

    SvaraRadera
  5. Har faktiskt allvarligt funderat på att släpa med mina två allra som godaste vänner på Knohults-prylen.
    Jag är verkligen ingen Åsa-Nisse fan - far from it - men på något sätt känns det som om den här varianten skulle vara lite förnöjsam.
    Och nu fick jag ju lite "påskjut" av dig Irene - jomän, dä blir nog te å ta en tur te Knohult :0)
    Frågan är bara - när....

    SvaraRadera
  6. Jamen... det är klart att man måste göra en visit i Knohult nu när Åsa-Nisse fixat till utseendet och ser ut som Kjelle Bergkvist. Även om nu Kjelle ser bättre ut som Kjelle än som Åsa-Nisse.

    Den karl´n (Kjelle alltså,inte Åsa-Nisse) kan inte göra en dålig rolltolkning, förmodligen inte ens om han försökte. Han är ju helt suverän som skådis.
    Ninnie

    SvaraRadera
  7. ÅsaNisse i Knohult!!!!!!!!!!!
    *får blackout och trillar av stolen*

    SvaraRadera
  8. Glömma och glömma, nja njej... Förtränga det ett tag, för att kunna plocka upp vid passande tillfälle kan jag gå med på.
    "Jamendurå, som va å kolla på ÅsaNisse lixom, ba!!!"

    SvaraRadera
  9. Britta; jag tror absolut du vågar gå! Jag har genomlidit någon av de gamla filmerna och de var verkligen urusla. Men den här skrattade jag åt - och ett skratt förlänger ju livet!

    Ninnie; ja han ser bättre ut som Kjell än som Nisse... men framförallt ser han oändligt mycket bättre ut än Åsa-Nisse i original. Hu!


    Larsson, Larsson! Du svimmade väl inte?! Har du vaknat till liv? Nu blir man ju lite orolig här...

    Jea; inte skulle väl du...? Va? Vara så grym? Nej det kan jag helt enkelt inte tro om dig, du som ser så snäll ut!

    SvaraRadera
  10. Skenet kan bedra... ;)
    Jea har minne som en elefant, fråga min man så får du höra *fnissar*

    SvaraRadera
  11. Ville bara säga att jag nu vaknat till sans. Med den nya insikten att det faktiskt finns de som väljer bort den albansk-tralala samproduktionen. Hur är det möjligt?!?
    Kolgruvearbetare som är så...så...ja, gruvliga.

    SvaraRadera
  12. Jea; nu darrar jag lite i knävecken här!

    Larsson; om DU säger det så, du kloka kvinna - ja då får jag stå först i kön nästa gång!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.