onsdag 23 mars 2011

Jamen titta här då!


Jag skrev ju för något inlägg sedan om garnet jag hade köpt. Garnet som behövde nystas - och detta väckte tydligen anklang hos mången bloggläsare som hjälpt sin mamma med att hålla härvan.

Själv har jag ju inga hemmavarande barn att terrorisera med härvhållande, Huliganen vägrade ställa upp och maken flydde fältet så fort jag viftade förföriskt med en bomullsgarnsände... så jag fick väl nysta på för egen maskin. Jag nystade. Och jag nystade. Sen nystade jag lite till, det tog en jädrans tid rent ut sagt.

Men nu! Skåda så vackert, nu är det färdignystat!

 
Alltså, jag tycker det blev så himla fint så jag blev ju tvungen att dokumentera detta för omvärlden. Eller bloggvärlden. Eller vem som vill titta i största allmänhet.



 
När jag stått där och beundrat mitt verk så kom jag att tänka på att nystanen nästan liknar små färgglada påskägg. Och nu är det ju inte så vansinnigt långt till påsk.

Jag tittade på nystanen.... och sen tittade jag på hunden... och sen så tänkte jag så det knakade! Här fanns ju faktiskt material till ett sjuhelsikes påskkort!

Jag placerade således ut nystanen så att de skulle ligga där och se ut som påskägg av påskigaste slag och sedan bad jag Huliganen sätta sig där och se ut som en påskkyckling.

- Tänk Påsk! Tänk Kyckling! Visualisera dig själv som en Påskkyckling! instruerade jag honom och kände mig som en demonregissör av bergmanskt snitt.

Men jag vet inte riktigt... utstrålar detta påskkänsla?




11 kommentarer :

  1. Han kanske inte lyckades att visualisera påskkycklingen så bra, men är det fel med påskhundar? Mycket trevligare tycker jag!!!
    kram

    SvaraRadera
  2. och garnnystanen ligger precis som ett hjärta! fint, fint

    SvaraRadera
  3. Har nog faktiskt aldrig sett en mer påskkycklinglik västgötaspets i hela mitt liv! Å andra sidan har jag nog inte sett så många vättar som har försökt...? Tjusigt hur som helst, och Glad Påsk! :)

    SvaraRadera
  4. ...och skaffa en garnvinda människa! Definitivt värt varenda krona!

    SvaraRadera
  5. Ja de där nystanen kan du ju aldrig mäkta med att använda till annat än just påskpynt! Huliganen skulle kunna gå för Påskhare möjligtvis....och det grundas på öronställning och pälsfärg och ja såklart de fina nystanen framför ;)

    SvaraRadera
  6. Jag tycker bara Huliganen ser ut som han väntar på att du ska gå din väg så han kan ha lite kul med nystanen. Enda chansen att han ska se kycklinglik ut är nog att han lyckas trassla in sig i det gula garnet...

    Ninnie

    SvaraRadera
  7. Vilken fin liten påsk-spets. Jag tror han vill ha en gul påskväst som han kan gå runt med i grannskapet och tigga påskgodis med? Vem vet om inte det finns Frolic hos grannarna också?!

    SvaraRadera
  8. Maja; det har du faktiskt rätt i! Varför ska kycklingar ha första tjing på påskeriet?

    Annika; oj det har du (nästan) rätt i!

    Lotta; jag tror faktiskt inte att det är så vanligt förekommande. Förmodligen för att andra vättar inte har en demonregissör till matte? Och du har rätt, en garnvinda känns som ett nödvändigt attribut!

    Anki; jag gillar verkligen din inlevelseförmåga! Precis sånt som en demonregissör uppskattar, en publik som visualiserar och tolkar!

    Ninnie; jag kan ju säga att alldeles fel har du inte... han var rätt så intresserad av nystanen. Borde kanske ge honom en egen virknål?

    Anna-Karin; Det finns det säkert - men jag undrar om han hade gått runt och bett fint och gulligt? Han hade förmodligen rusat in och tjoat "fram me' frolicen och låt det så snabbt!".

    SvaraRadera
  9. Själv är jag förskonad från att hålla armarna rakt ut i luften för att agera garnvinda. Min mor hade nämligen the real stuff när det gällde det. Dock VILLE jag ofta själv nysta garn från denna garnvinda, för det tyckte jag var roligt.(morsan hade en tyg och garn affär och min mormor var sömmerska så det finns i generna liksom ;))

    Vad det gäller Hampus så kommer han aldrig se ut varken som en kyckling eller kärring, men en liten påskgubbe med hatt skulle han nog klä i att vara♥

    SvaraRadera
  10. Va, är det redan påsk hos er?? Tusan, ni ska då va före med allt!
    Här på de Larssonska breddgraderna har vi bara hunnit till Vårfrudagen. Skulle kanske ha arrangerat en liknande bild med mina Grabbar, fast med våfflor. Det hade ju kunnat bli en skoj bild! Eller våffelstinna jyckar :))

    SvaraRadera
  11. Jea; har du en mamma med garnaffär?!? Vad är det för orättvisa, jag bara undrar!

    Jag kanske skulle virka en käck iiten hatt till honom då? I gult med gröna påskfjädrar som dekoration?

    Larsson; våfflor?! mmmm.... det vore något det. Om grabbarna inte vill ha alla kan du gärna skicka några söderöver!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.