måndag 28 mars 2011

Kurs

Jag tror det inte själv, men egentligen är jag nog en kursmänniska; jag har ju nyligen gått fotokurs, photoshopkurs (vilket kanske inte direkt märks), jag har akvarellmålat, dansat bugg, spelat fiol, gått en massa ridkurser och - vilket man kanske inte tror - gått en massa hundkurser. Så jo, jag är nog lite kursmänniska trots allt.

Nu var det ju ny termin. Vad skulle man då välja? Åt vilket håll skulle jag utvidga mina vyer? Ryska? Origami? Redskapsgymnastik?

Sen föll min blick på den lille fyrbente familjemedlemmen. Aha!

- Huliganen, nu är det din tur att gå kurs, det var ett tag sedan! utbrast jag.

Huliganen lät meddela att någon jävla akvarellkurs tänkte han minsann inte gå på, så det så.

- Jag tänkte inte att du skulle måla eller sjunga eller så, svarade jag. Men kanske en liten trevlig hundkurs? Lite lydnad eller så?

Huliganen lät meddela i bestämda ordalag att någon lydnadskurs behövdes minsann inte. - Jag är lydig så det räcker och blir över! var hans inställning. Och jo, jag tycker nog att han är ganska lydig ändå, fast kanske inte direkt på tävlingslydnadssätt...

Men nu hade jag fått kiken på att Lunds BK skulle ha nybörjarkurs i rallylydnad, och det lät faktiskt väldigt kul. Så fick det bli! Och ikväll har vi varit där för första gången, Huliganen, jag, grannen och lille Linus.

Innan vi gick dit förmanade jag hunden; - nu knatar du inte in i gruppen och gastar "tjena, ska ni ha på flabben?!" det första du gör. Huliganen låtsades inte höra. Men jag predikade för honom och till slut gick han med på att bete sig.

Och så kul det var! Det kändes faktiskt väldigt roligt att vara tillbaks i hunderiet igen - och det tror jag faktiskt även att Huliganen tyckte. Trots att han inte fick ge någon på flabben.

8 kommentarer :

  1. JAAA!!! Rallylydnad är KUL :)
    Passar oss med hundar som inte tycker att lydnad behöver ske på prilliprickenprecis som deras mattar skulle önska... ;)

    SvaraRadera
  2. Ursäkta, men vad i hela fridens namn är rallylydnad? Lydnad i rallyfart??? I så fall vet jag inte precis om det verkar vara rätt kurs för en liten huligan... eller jo, det är kanske just det som det är förresten...

    SvaraRadera
  3. Ymer säger att här är han HELT på Huliganens sida. På flabben är precis vad han också tycker att andra hundar ska ha. Direkt!
    Inget fjams & trams & hejpådej utan rakt på, markera gräns och lägg ribban!!

    Gusten undrar bara om det var några tjejer på kursen och Quba han vill veta vad "kurs" är för nåt...


    Själv vill jag bara säga; Heja Irene!

    SvaraRadera
  4. Kul att ni är igång! Har själv inte provat rallylydnad men hört väldigt många som tycker det är störtkul! Tävling snart då. ;-)

    SvaraRadera
  5. Det låter som Rallylydnad är något för en Huligan-vätte med ruter i!

    Bjuder på den bild som bäst karakterierar mr Hoooligan:
    http://www.lisatofft.se/PICTURE/180-4-2002-098.jpg

    SvaraRadera
  6. Jea; huvet mitt på spiken - som vanligt! För det där prilliprickeprecis som matte vill, det är nog just det som Huliganen tycker är lite onödigt.

    Angela; det är liksom lite hit, lite dit och så runt en liten bit, med fart, uppmuntran och lite tjo och tjim. Passade oss bra!

    Larsson; det är väl det jag haft på känn, att Ymer och Huliganen är lite av samma skrot och korn! Huliganen hälsar Gusten att det var en bra kurs! I stort sett enbart tjusiga tjejer - enda hanen förutom Huliganen var grann-Linus, och han har liksom levt hela sitt liv i Huliganens skugga, så han vet sin plats... Quba; "kurs" det är där man får gott godis, massa beröm och nöjet att se matte studsa runt och tjoa lite. Kul, helt enkelt!

    Lotta; hold your horses! Nu ska vi först klara introduktionen och sen får vi se. Våra tävlingsnerver är ju liksom inte riktigt av härdigaste slag.

    Anna-Karin; du har också rätt - precis som Jea. Det är märkligt vilka kloka bloggläsare jag har!

    SvaraRadera
  7. Även Huliganens lurviga groupies ansluter sig och hejar på så att grannen tappar krattan (grannen är ny och inte riktigt van vid Fluff Department)! Har tyckt att det var synd på de rara Huligan-ärtorna för ingen megamatcho tycker väl att det räcker med träna-på-att-sova-i-soffa! Och jag ser fram mot våra möten på klubben på måndagarna för då ska jag hålla kurs för lydnadsvalpar tillräckligt nära för att göra rallylydnaden ännu mer spännande.

    SvaraRadera
  8. Bitte, du menar att måndagskvällarna kommer att bli av det livligare slaget på klubben? Med såväl valpisar som huliganisar? Det ser vi fram emot!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.