lördag 5 mars 2011

Motarbetad av Moder Natur

Strålande sol idag. Tänkte hjälpa våren på traven. Tänkte gräva upp en liten tuva snödroppar som ännu står i sin linda därute i den kyliga luften, plantera den i en liten fin glasburk jag har, lägga lite murgrönsrankor runtomkring. Sedan hade jag tänkt ta en vacker bild på dem, med kort slutartid och stor bländare. Hade funderat ut en bra titel. Skulle lägga ut alltihop på bloggen.

Jag klappade mig själv på axeln, stolt över min braiga idé. Här skulle både vårprydas inomhus och bloggas i en och samma smäll.

Kliver ut i trädgården med Huliganen i släptåg och planteringsspaden i högsta hugg. Riktar ett välriktat litet hugg mot snödroppstuvan och det tar liksom bara stopp. Det går nämligen inte att gräva i styv skånsk lerjord när tjälen gått på djupet. Detta borde man kunnat räkna ut. Ibland undrar jag hur jag själv tänker?

Alltså sitter jag här i soffan och virkar lite samtidigt som jag lyssnar på reportaget från skidskyttet. Då undrar jag; är det inte på tiden att Christer Ulfbåge slutar säga "jajamensingen"?? Låter det inte lite väl töntigt när en vuxen karl använder såna uttryck. I tv? Påpekade detta för maken som då tyckte att det vore på tiden att karln slutar säga något överhuvudtaget. Åtminstone i tv.

2 kommentarer :

  1. Livet är fullt av motgångar, men trösta dig med att allt som inte dödar härdar!

    SvaraRadera
  2. Lotta; vilken livsvisdom! Jag kan bara buga mig inför din klokskap!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.