lördag 25 juni 2011

All you need is love

...sjöng ju redan the Beatles en gång i den grå forntid när man var lite yngre, lite fräschare -  men å andra sidan sorgligt fattig på Makar och Huliganer, så vad var det då för nytta med att inte ha hängslams under armarna och skrynkelhud under hakan?

Visst är t texten lite djupsinnig? Man kan ju nu ha en längre utläggning av filosofiskt slag som berör olika sorters kärlek, till maken, till barnen, till Huliganen, till rosorna, till livet i största allmänhet... Eller också kan man nöja sig med att konstatera att man gjort det igen! Virkat färdigt en schal alltså, nämligen den här skapelsen i en teknik som heter kärleksknutar - och visst vet man väl hur det är när det blir litet fnurror på tråden? (Inom parantes sagt, garnet är ljuvligt, en blandning av mohair och silke som väger absolut ingenting, men som faktiskt hade en tendens att fnurra till sig.  Då blir jag lite arg och ryter och sen sliter jag av tråden. Då är det inte så mycket kärlek i luften kan jag ju säga).

Låt mig alltså få presentera; Kärleksknutssjalen itself!


 Notera nu så stiligt jag arrangerat den, och som av en slump bara råkat få med lite rosor i bakgrunden... oss emellan, så är det kanske inte direkt en slump utan ganska arrangerat, men det behöver man ju inte erkänna.


Så nu är ju frågan vad man ska göra nu då? Äsch, det är ju bara en hypotetisk fråga! Jag har ju faktiskt garn till en schal till... garn som jag ju köpte när det haglade i Edinburgh och vi snavade in i en mycket lämpligt belägen garnaffär.

Sjalar kan man väl inte få för många av?

7 kommentarer :

  1. Sjalar kan man ALDRIG få för många av, speciellt inte snygga sjalar...

    SvaraRadera
  2. Nej!!!
    Man kan aldrig få för mycket sjalar!!!
    Nu får du börja färgkordinera dom med Huliganens koppel;-)
    bara för att få lite extra roligt alltså!!!
    kram Maja

    SvaraRadera
  3. Sjalar är bra! :D Måste nog ta och be om mönstret på en sådan själ tror jag...

    SvaraRadera
  4. Angela; nä precis! Du begriper detta. Jag begriper det. Maja begriper det. Jennie begriper det. Men maken, han bara gapar och tycker att jag har ju redan flera stycken?

    Maja; god idé - fast kopplet är svart. Hur kul är det? Å andra sidan passar ju alla färger ihop med svart!

    Jennie; Detta är ett mycket bra mönster, ett sånt som praktiskt taget virkar sig själv - jag visar dig när vi ses! Eller också finns det en jättebra instruktionsvideo om du går in på Drops design och söker på "instruktionsvideo, virktekniker".

    SvaraRadera
  5. Jag såg direkt att det inte var en arrangerad bild ;-) Om den nu var arrangerad var den mycket snyggt arrangerad måste man tillstå :D
    Väldigt snygg schal var det iaf!

    SvaraRadera
  6. Mycket snyggt arrangemang och hantverk!

    SvaraRadera
  7. Anki; du är så begåvad! Och smart! Tack, förresten ;-)

    Anna-Karin; nu väntar jag bara på att få se din skapelse!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.