söndag 19 juni 2011

Efterlysning - igen!


Är det någon som vet vad det här är för något? Han (eller möjligen hon - eller kanske den?) dök upp i min rabatt för någon vecka sedan tillsammans med en kusin. Han/hon/den/det växte sedan så det knakade och nu har det börjat blomma.

Och jag har minsann ingen aning om vad det är? Det kanske är något sällsynt, vacker växt som gärna kan få prunka i rabatten? Eller också är det ett illvilligt ogräs som nu sprider sina pålrötter och ogräsfrön över hela trädgården, den kanske strävar efter världsherravälde med utgångspunkt just från min trädgård?

Jag velar och vacklar; ska den dras upp? Ska den pysslas med? Ska jag låta Huliganen pinka på den?
Med tanke på hur frisk, frodig och snabbväxande den är misstänker jag ju att det är ett ogräs - de rara plantorna brukar vara mer ömtåliga av sig.

Som sagt, kan någon skingra det mörker vari jag befinner mig (åtminstone plantmässigt), vore jag innerligt tacksam.

9 kommentarer :

  1. Var är jag? Var är alla prickarna? Jag blir helt förvirrad... fast snyggt är det.

    Och nej, jag vet inte vad växten heter. Har aldrig sett den tidigare.

    SvaraRadera
  2. TAck! Jag tyckte det var dags för en liten ansiktslyftning - och det blev billigare att göra det på bloggen än på mig ;-)

    SvaraRadera
  3. Rosor å snörbollar å mera rosor å omdesignad bakgrund å ännu mera rosor å söthuligan å icke-affärsintresserad make å flera rosor å ostbitar å ännu icke artbestämd vit (söt?) växt å...å...ja, jag vet inte allt!!

    Lustigt då att det enda jag kommer att tänka på är;

    "Kvinnor var stolta över era kurvor - det är bara arkeologer och hundar som gillar ben"

    SvaraRadera
  4. Ja, jag vet vad det är, mina föräldrar har den växten. Det blir svarta bär på den till hösten. Den är inte speciellt ovanlig.

    Men jag är inte människa att komma på vad den heter. Måste nog börja knapra blåbär. Eller vad det var som var bra för minnet. Det är nåt som distant påminner om berberis. Men det är ju inte berberis. Hrm.

    SvaraRadera
  5. KERMESBÄR!!!
    Jag kom på det! Heureka!

    SvaraRadera
  6. Jag måste ha ett selektivt seende - såg inte att du ändrat förrän jag läste Angelas kommentar!! Men NU har jag tittat ordentligt och tycker: fräscht och snyggt och så passande i en hundblogg! Kram från Syrran.
    PS. tur att Anna-Karin visste, jag hade nog mer kört på: "dra upp är säkert ett ogräs"

    SvaraRadera
  7. Larsson, man kan lita på dig! Det kommer alltid så kloka saker ur din mun. Fast som tur är tror jag att både arkeologmaken och hunden gillar mig. Trots att jag är långt ifrån benig!

    Anna-Karin; rekorderliga kvinna! Tack! Nu slipper jag grubbla... fast var kom de ifrån? Va? Inte har jag planterat några kermesbär, inte. Men då får de bo kvar, då.

    Annika; tack! JAg tyckte det var dags att byta - prickigt i all ära, men lite omväxling förnöjer.

    SvaraRadera
  8. Men! Har ger man sig ivag nagra dagar for semes... jobb, och vad hander? Inga prickar? Morotter??? Tsss. Men mycket fina rosen- och huliganbilder i alla fall! (Eller var det i forra inlagget?)

    SvaraRadera
  9. Emelie, jag är en modern mor! En sån som inte bangar för lite förändringar. Har vida och nya vyer. Ser framåt! För övrigt är det nyttigt med morötter. Så det så.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.