måndag 13 juni 2011

Måndag?!

Huliganen och jag, vi är ett organiserat team. Välplanerat och strukturerat på alla sätt och vis. Vi planerar, tränar fokuserat mot vårt mål. Vi går från a till b till c, vi bockar av nr 1 och 2 och 3 i rätt ordning.

Att vi alltså vaknade imorse och tänkte att "tjosan hoppsan! Det är visst måndag igen och då är det rallylydnad och vi har visst inte tränat så värst..." - ja det var ju helt och hållet ovanligt, oväntat, oförutsett och allt möjligt annat på o-.

Vi rev väl av ett eller annat litet moment på morgonpromenaden, men sedan trängde sig ju den bistra verkligheten i form av jobbåsånt sig på. Väldigt buffligt trängde den sig på. Alltså fick jag försöka lösa det här på annat sätt, så att vi slapp att stå där med skammens rodnad på våra fårade kinder. (Det hade väl mest synts på mina,  eftersom a) Huliganens kinder är täckta av päls, och b) eftersom han högaktningsfullt hade skitit i det).

Jag beslöt att försöka införa lite självstudier och sa  högtidigt: "Huliganen! träna dig!", lite som "Sesam öppna dig" tänkte jag.
Gömd huligan
Huliganen visade vad han tyckte om det där med självstudier genom att raskt gå och gömma sig bakom en kruka på altanen. Eftersom rumpan stack ut hittade jag honom och halade raskt ut honom igen.

Då försökte han en ny taktik och påtalade han att han är såsom liljorna på marken, de arbeta icke, ej heller spinna de. På detta svarade jag att med spinnandet fick han göra som han ville, men det där med att arbeta, det kunde ju löna sig...
Huliganlilja


Huliganen funderade lite.
"Hmmmm.... jobba, sa du?"

- Löna sig? undrade han sen. - Får man springa med bollen-i-snöre? Jättefort och du kan inte ta mig?
"Bara försök att ta min boll, säger jag!"
Jag utlovade massor med bollspring men sen så råkade det ju hampa sig som så att jag i min överentusiasum råkade placera bollen högt uppe i päronträdet. Huliganen suckade över sin klantiga matte och lät förstå att skulle han jobba så fick jag nog skärpa till mig lite.
Hoppsan!
Då gick luften ur mig lite, så jag behövde stärka mig med lite rosdoft.



Det kändes rätt ok, det gjorde det... men något saknades.

Fast sen kom jag på den ultimata kombinationen!


Bättre än så här blir det inte; ros OCH Huligan. Perfekt. Inspirerande.

Och i denna anda av inspiration (och lite hjälpt av god korv) lyckades vi åstadkomma en helt passabel uppvisning på rallylydnaden. Gudskelov så växer det inga päronträd inne på appellplan heller, så bollen fick vi med oss hem.

Men nästa måndag, oj vad vi kommer att vara förberedda och vältränade då.

3 kommentarer :

  1. Härligt att ni håller på med rallylydnad, du och Huliganen - det är det roligaste som hänt inom hundsporten på länge, tycker jag.
    Denna sommar är ju helt vikt åt valperi - och vem kan klaga på det upplägget :0)men till hösten kör vi igång igen, var så säker! Lite träning blir det faktiskt nu också, utanför tomten, men inte så mycket som både jag och vännerna vill - pupporna kräva i sanning sitt! Inte så mycket nu, men väldigt snart...

    SvaraRadera
  2. Har ju fått påtryckningar om att köra rallylydnad med den gamla schäfertanten, men det känns som att det stupar på att jag saknar såväl rosor som päronträd...?

    SvaraRadera
  3. Britta; både jag och den lille Huliganen tycker att det här med rallylydnad är väldigt kul - ett synnerligen positivt sätt att träna på! Men jag förstår mer än väl att valparna tar sin tid - önskar att ni hade bott lite närmare så man hade kunnat komma och pussa lite på dem!

    Lotta; jag tror att det KAN gå även utan rosor och päronträd... är inte helt säker, men det vore kanske värt ett försök?

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.