måndag 27 juni 2011

Separationsångest

Jag visste ju att dagen skulle komma. Vi har varit i stort sett oskiljaktiga bra länge nu, livet har känts så mycket bättre och så mycket mer fullkomligt när vi varit i varandras närhet. Ett tag har jag gått och undrat "är det dags nu?". Men inte än, väl? Jag har skjutit på beslutet, levt i förnekelse och njutit av nuet ett tag till.

Idag cyklade jag dock iväg med tunga pedaltag och klev motvilligt innanför dörren. Var på väg att vända, men bet ihop och väntade på min tur. Som kom alldeles för snart.

- Hur lång tid behöver jag vänta? undrade jag med dyster stämma.

Ca två veckor fick jag till svar. Två veckor! Herregud, hur ska jag stå ut med det. Jag kände stor lust att packa in min kompis igen och fly fältet, men höll mig krampaktigt i disken och kände att det var väl lika bra att ta tjuren vid hornen.

Mannen såg min vånda och sa vänligt att "det är som att dra av plåster, man får bara rycka till och göra pinan kort".

Jo, jag inser ju att han har alldeles rätt. Det finns ju inget rätt tillfälle. Det kommer aldrig någon tid när man inte vill ta några foton. Det är dags nu, dag för "check and clean", och visst är den värd lite öm omvårdnad, det är den.

Men hur ska jag stå ut? Två veckor (minst) utan kamera. Livet är lite öken just nu.

7 kommentarer :

  1. Usch så förfärligt - får du komma och besöka den???

    SvaraRadera
  2. Oj, jag hann att tänka förbjudna tankar!!!
    Skriv aldrig så där igen snälla!!!
    Om du inte får besöka den så utmana dig med att försöka ta "tittbara" bilder med mobilkameran!
    Kram Maja

    SvaraRadera
  3. Vilken tur att du har iPhonen. Och så kan du ju ladda hem appar som gör att bilderna blir skojsiga. Lite tips hittar du här: http://denappsolutabloggen.wordpress.com/

    SvaraRadera
  4. Annika, nä man får nog bara härda ut.

    Maja; ja det är ju en möjlighet - fast jag är ju mer van vid att ha rejäla doningar att knappa på!

    Anna-Karin; väl värt att kolla upp!

    SvaraRadera
  5. Du får skaffa en dvärgkamera! Jag älskar min, och den är riktigt kompetent, och den dagen jag måste separera från Nikon (om än tillfälligt) så blir jag inte helt strandsatt. Actionbilder på hundar bör man dock avstå ifrån.

    SvaraRadera
  6. Hoppas att du inte råkar ut för samma "tjänstvillige" Nikonreperatör som jag gjorde när min kamera var något halvår. "Fel på bajonettfattningen! Tar tre veckor." Efter sex veckor var kameran tillbaka oc kostade multum. Utan att bajonettfattningen var åtgärdad. Tillbaka igen: "Yttre våld på bajonettfattningen!", trots att jag bara hade ett objektiv som jag aldrig tog loss och definitivt inte rört sedan kameran kommit tillbaka. Fullkomligt omöjlig att tala med. Tog ytterligare sex veckor och kostade dubbelt den här gången. Fotoaffären och jag var lika hjälplösa – och lika förbannade.

    SvaraRadera
  7. Lotta; vi har en dvärgkamera, också en Nikon, Men inte går den upp mot min vanliga!

    Bitte; ja just det, det kommer jag ihåg - man kan ju bli vansinnig för mindre.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.