onsdag 7 oktober 2009

Det här med frukost

Jag är normalt sett en sansad person. Sansade personer äter sansade frukostar. De senaste åren har jag till och med uppnått den enastående graden av sans att frukosten består av havregrynsgröt med äpplemos, kanel och mjölk.



I drygt 50 år hävdade jag att havregrynsgröt inte är människovärdig föda, och det var enbart för att ödet slog mig i huvudet med en inflammerad magsäck som jag fick ompröva och under stor veklagan utveckla mitt grötätande. Fortfarande känner jag mig faktiskt inte riktigt bekväm i rollen som grötätare om jag ska vara ärlig.

När man kommer till en bra hotellfrukostbuffé däremot, då far alla tankar på gastroskopier och sans sin vett. Då kan man hamna i situationen att man äter det mest märkliga hopkok; plättar, gorgonzola, små kanelkakor och fruktsallad till exempel. Till detta dricks grapefruktjuice. Man skulle inte tro att en sådan kombination är möjlig, men här är beviset.


Maken blir helt förbluffad över min komposition och bara skakar på huvudet:

Mina magslemhinnor är oändligt tacksamma över att jag inte bor på hotell så ofta.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.