fredag 9 oktober 2009

Fredag kväll

Det har varit en slitig vecka, men nu är det fredag kväll, så nu lägrar sig lugnet. Efter en sval och solig dag så sitter jag här, tittar ut på den tända trädgårdsbelysningen i skymningen, känner doften av lammgrytan som är i ugnen och vet att det står en flaska bourgogne på luftning. Just nu kan livet inte bli så mycket bättre. Har dessutom fått prata trädgård fullständigt ohämmat i någon timme, det är bra för själen.

Något som också är bra för själen är att cylindamannen var här igår och lagade såväl kylskåp som diskmaskin! Lyckan är fullkomlig. Kylskåpsdörren sluter sig med ett diskret klonk och förblir sedan stängd - tänk att man kan bli så glad över en sån sak!

Och diskmaskinen diskar! När reparatören kom hit så började han med att sätta igång den - och fanskapet gick igång så snällt så snällt, vatten rann in och den betedde sig som en väluppfostrad diskmaskin ska göra. "Vad gjorde du?!" frågade jag då, och fick till svar att han satt på vattnet. Då dog jag nästan, och hörde mig själv fånigt försäkra att det hade vi också gjort, men till ingen nytta. Diskmaskinskrället porlade glatt vidare, medan han försäkrade att det inte var ovanligt att folk ringde ut reparatören för en sån sak. Åh vilken skam! Men sen slutade diskmaskinen till all lycka att porla, och det visade sig att intagsventilen visst var trasig, och jag drog en lättnadens suck. Sen drog jag en ännu större lättnadens suck när ventilen var utbytt och jag kan se fram emot att slippa handdisk framöver.

Jag tror jag ska gå ut i köket nu och slabba ner lite skålar och fat - bara för att få känna njutningen av att få sätta ner dem i diskmaskinen.

Och sen ska jag dricka bourgogne och äta lamm. Så nu har jag faktiskt inte tid att sitta här och blogga längre.

Au revoir!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.