lördag 31 oktober 2009

Heminredning

Jag tänkte att det kanske var dags att avhandla ett annat ämne i bloggen, kanske man blir lite trött på huliganen och maken? (Fast det kan väl ändå inte var möjligt?!)

Heminredning är också lite kul, tycker jag. Och ska man döma av mängden inredningstidningar och inredningsaffärer som ploppar upp lika flitigt som finnar i ett tonårsansikte så är jag inte direkt ensam om detta intresse.

Själv prenumererar jag på Drömhem och Trädgård, och har gjort det i ett par år. Fast ibland undrar jag om det inte börjar infinna sig en viss mättnadskänsla? En känsla av att man har liksom sett dessa hem, eller i alla fall snarlika, i en strid ström. Det är samma typ av antingen väldigt moderna, väldigt öppna hem med glas, betong, metall så långt ögat ser (man undrar ju vem som ska putsa bort alla fingeravtryck från kylskåpsdörren. Eller om alla gillar full utsikt över den stökiga köksbänken när man sitter och äter). Eller också är det samma slags nötta, skavda lantliga möbler, rosenmönster och lantliga charm. Missförstå mig inte, jag tycker också det är fint. Jag gillar såväl rosor som gammalt och blandat.

Men läser jag en gång till att "si-och-så inreder på sitt eget personliga vis i fransk/dansk anda, lite shabby chic, så där" så kommer jag att drabbas av kaskadkräkningar. Det är ungefär lika nyskapande som att i trädgårdsreportage läsa det omstörtande budskapet att det är trevligt att skapa rumskänsla i trädgården, att man inte kan se allt på en gång. Nähä! Så förvånad jag blir. Vill vi inte alla ha helt öppna trädgårdar med bara en gigantisk gräsmatta och rader med gul-röd-gul-röd tulpan?? Min världsbild skakas.

Men för att återgå till heminredning - det är också väldigt intressant att läsa om folk som inreder med en myckenhet av levande blommor i olika udda kärl man har. Sen ser man fantastiska rum översållade med vita rosor, tulpaner, orkidéer och man inser att man måste antingen a) äga en blomsteraffär eller b) råna en sån för att ha råd med det. Själv är man ju glad om man köper sig en 10-pack tulpaner någon gång då och då. Dessa blommor står dessutom inte i någon av alla de fula vaser man själv samlat på sig genom åren, utan det är i diverse kärl av mer spännande kaliber.

Nu är jag i alla fall i den lyckliga belägenheten att jag verkligen kan visa ett exempel på inredning à la shabby chic. Om det är den franska eller danska stilen vill jag låta vara osagt.

Titta här så påhittigt man lagt tak över plåtcontainers för att skapa en lite mysigare hemkänsla!

Och se här, shabby så det förslår! Observera den fiffiga placeringen av lysknappen: i taket minsann! Hihi, det var väl käckt och nyskapande! För att inte tala om eluttaget som också sitter i taket. Då är det bra om man är lång. Eller om takhöjden är låg.

Skåda! En sån lite nonchalant placering av elementet, lite casual placerat mitt på golvet. Inget fyrkantigt tänk att alla element ska sitta ur vägen, typ vid väggen eller så.

Blommor ser man inte så många här, det är sant. Men å andra sidan kan man ju ana ett rejält lager snus i hyllan. Snus är snus om än i gyllne dosor sägs det ju. Här tycks det mer vara plast som gäller i och för sig. I dosorna alltså.

Och vem är det då som bor i detta heminredningsmecka undrar man?

Kan det vara sonen?

Och mamma undrar ju om hon inte ska skicka lite korstygnsbonader eller något sådant åt honom, jag tycker nog att väggarna ser lite väl tomma ut. Lite väl nybrutal stil. Typ.

8 kommentarer :

  1. Plåtkontainer, ljuva, shabby, plåtkontainer, hade varit en gjuten korsstygnstavla.

    SvaraRadera
  2. Och då föreslår jag raskt att du korsvirkar något monster till kusinen och skickar iväg. Det hade säkert gjort succe bland hans kompisar! Kram från Mamma

    SvaraRadera
  3. Instämmer med föregående talare!

    SvaraRadera
  4. Det där med heminredningstidningar håller jag helt med om. Man blir trött av att se samma saker i princip. Vad gäller trädgården gör jag som jag vill. Bryr mig inte om hur det är modernt att anlägga.

    SvaraRadera
  5. Till min systerson: vad kul att få se hur det ser ut där du slagit ner dina bopålar ett tag. Utsikten är vidunderlig. Sköt om dig, kram från Annika.

    PS till Irene: kuddarna du hjälpte mig köpa blev jättesnygga!

    SvaraRadera
  6. Mycket stilenligt. Jag försöker lista ut om sängöverkastet är den retrovariant som hängt med sedan fadern gjorde lumpen, eller om det är en ny variant i samma blåa nyans, som gör sig så fint mot både militärgrönt och de skandinaviska björkmöblerna?

    SvaraRadera
  7. Emelie: fadern vlll lugna dig på den fronten. Försvaret ändrar inte på ett vinnande koncept i första taget. Det är samma överkast.

    SvaraRadera
  8. Själv tyckte jag nästan värmepumpen var den snyggaste detaljen. Hur de låtit den gammaldags sladden hänga lite spontant, för att man inte skulle gå miste om denna inredningsförhöjare.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.