måndag 12 juli 2010

Golf

Maken och sonen trotsade värmen och gav sig ut för att spela golftävling häromdagen. Såsom god maka och mor viftade jag glatt av dem och lyckönskade mig själv till att vara så mycket klokare och förnuftigare, så att jag inte gav mig ut på en golfbana i trettio graders värme.

Efter många timmar kom de hem igen, svettiga, solsvedda och trötta. Jag vinkade lika glatt och husmoderligt välkommen till dem och undrade hur det hade gått.

Maken såg glad ut och viftade med en zingoflaska. Herregud, tänkte jag, nu har det slagit slint för honom, ska man vifta glatt med flaskor ska det väl vara champagneflaskor? Eller möjligen vin i största allmänhet.

Triumferande höll han upp zingoflaskan framför mina ögon. I den befann sig en skalbagge, en som såg lätt klibbig och bedagad ut.

- men golfen då? undrade jag.

- Golfen?? sa maken och såg lätt förvirrad ut. "Jaså den, tja det gick väl sisådär, men titta vad jag hittade på 8:ans tee!" sa han sen lyckligt. Skalbaggen såg inte lika lycklig ut.

Uppenbarligen hade maken snavat över baggen, tvingat sonen att dricka ur sin zingo och sedan ömt burit med sig insekten i stekande hetta runt hela banan. Undra på att han (skalbaggen alltså) såg lite medtagen ut.

Nu är han tvättad och maken har ägnat en lycklig stund åt att artbestämma. Ett hett tips är tydligen att det kan vara en pingborre. (Jamen milde tid, finns det såna??)




Generande hårväxt har den i alla fall. Över stora delar av kroppen.

PS. Maken har just läst inlägget och påpekade upprört att så hade det inte alls gått till! Ånej. Det var på SJUANS tee han hittat baggen. Jag rullar mig i stoftet och erkänner att jag hade fel.

8 kommentarer :

  1. Tvätta baggar?????
    Hmmm...har maken möjligtvis ett särskilt baggbadkar där de små gynnarna får ligga och guppa med skum högt upp på antennerna?

    SvaraRadera
  2. Jag vill också säga att det var väldigt bra av maken att klargöra detta med vid vilken tee fyndelt gjordes.

    Ja, för jag tänkte att det lät liiite märkligt med 8:ans.

    "8:ans tee? KAN det verkligen stämma??" tänkte jag men när jag sen läste vidare så kunde jag ju slappna av när det visade sig vara 7:ans tee. DET var ju liksom en helt annan sak....

    Känns alltid så bra när saker blir utredda :)

    SvaraRadera
  3. Jag tycker den ser ut som en lurvig gammal professor - lite gullig!
    Vilken tur att det var just Kenth som såg den, så att den fick avsluta sitt liv dränkt i Zingo. Tror nog det motsvarar champagnebad för oss!

    SvaraRadera
  4. Annika: Lurvig gammal professor??! Nu blir jag valdigt nyfiken pa om det ar nagon sarskild professor du har i atanke, eller om det bara ar en likhet lite sa dar i storsta allmanhet?

    SvaraRadera
  5. Emelie: här dras alla över en kam, unga som gamla. Men kanske har du någon snygg där borta hos dig?? Om så är fallet lovar jag att revidera min uppfattning - lite i alla fall :-) . Kram Annika. PS. Det regnar här just nu

    SvaraRadera
  6. Larsson, det var ju tur att du nu kan släppa grubblerierna. Inte vill jag att du ska lägga energi på sånt, när jag skrivit fel. Alltså, jag förstår inte HUR jag kunde tro det var 8:an? Jag skyller på värmen.

    Annika, jag tycker du har lite rätt faktiskt, nu när jag skärskådar den närmare. Men vilken professor, ja det har jag ingen aning om!

    Emelie, när för inte där din professor så där lurvig, om jag inte missminner mig?

    SvaraRadera
  7. Sjuans hit och åttans dit! Och dränka små söta professorbaggar i läsk- ere rätt?! Och GOLF i hettan?? Nej, jag tror jag måste komma ner och leta upp det borttappade förståndet!

    Om jag hittar det... Får jag rabarbermuffins då?

    SvaraRadera
  8. Lotti, jag börjar baka omedelbart! Du är så välkommen så, fast något förstånd vet jag inte om du hittar, för det hänger väl på om det funnits något från början?

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.