torsdag 1 juli 2010

Jag vet att jag är tjatig, men kan inte låta bli!

Alltså, maken har ju i och för sig en poäng (fast det tänker jag minsann aldrig erkänna); trädgården är knökfull av rosor just nu. Och jag kan ju inte låta bli att förpesta er tillvaro med fler bilder på rosor, fast ni säkert längtar efter lite omväxling, typ fullriggare i storm, eller mås på brygga eller nåt. Kanske rentav en vattenreningsanläggning i motljus?

Men nu är det jag som bestämmer, så här kommer en roskavalkad. Fast innan vi kör igång så vill jag bara påtala att all oskärpa beror på att det blåste lite idag så rosskrällena vajade omkring som om de vore salongsberusade. Ingen ordning och reda alls!

Compassion - än en gång. Väldigt...hm... skär, men vacker ändå

Taggig och jävlig och icke remonterande - men ack så ljuvlig! Honungsros

 
Lite väl kallrosa för min smak, men söt ändå! Och med ett ljuvligt namn; Cottage Rose. Det är så man vill klä sig i bredbrättad halmhatt, ha rosenförkläde och vita tofflor för att gå ut och plocka henne


Som en marsipanrosknopp! Ljuvligare än så här blir det nästan inte:
moschatarosen Felicia


Gräddigt vackra Schneeewalzer
Suddig, men förförisk!


Eden Rose: ser nästan konstgjord ut i all sin perfektion

Aha! tänker den hortikulturellt bevandrade; detta är ingen ros!
Nej minsann, men jag ville bara lite vemodigt säga att ibland så är det vackert att vara gammal och  skrynklig och sliten. Fast det gäller kanske mer äppleträd med kaprifol i och inte direkt huliganmattar?

Alltså, Huliganen måste ju vara med på ett hörn. Närmare bestämt rabarberhörnet

 

9 kommentarer :

  1. Hej Irene, tack för besöket på min blogg! Vilka fina rosor du har!

    SvaraRadera
  2. Och så skulle du ha en sådan där korg som har flat botten och är lite avlång. Den heter säkert något väldigt bra som jag inte kan!
    Gillar dina bilder - de är jättefina. Kram

    SvaraRadera
  3. Det är så himla bra med din blogg för jag får lära mig vad mina blommor som jag har i trädgården heter :)

    Dina rosor är förstås betydligt med välartade än mina... Hm. Äh skit samma! Jag belsutar mig för att vara glad för din skull eftersom du inte bara har så fina rosor utan även så fina blider på dina rosor!

    SvaraRadera
  4. Hej Tant Grön och välkommen hit och tack för de snälla orden! Fast jag väljer ju vilka vinkar jag fotograferar ur... så det mesta av svartprickiga blad och ogräs och sånt kommer inte med!

    Annika; typ "romantisk blomsterplockarkorg", kanske?

    Lotti: bra, jag ser mig som lite av folkbildare. Sa nu har du lärt dig a) ros, b) äppleträd, c) kaprifol och d) rabarber med Huligan. Nu får det nog räcka för en lektion? Kunskaperna måste ju få mogna lite också.

    SvaraRadera
  5. hmmmm... och vad har JAG lärt mig av detta inlägg då?
    JO! Inget blomsterinlägg skulle vara riktigt bra utan en liten Huligan som avslutning. Det blir som pricken över i:et det, rosornas ros liksom.
    Men nu blir jag lite osäker, tror du Irené att det funkar att avsluta med en Lappfjant bland maskROSOR om man nu inte har en Huligan och de vanliga rosorna inte har börjat blomma ännu?

    SvaraRadera
  6. Så underbart bra det är med din blogg! Den löser liksom alla mina problem. Nåja, kanske inte alla, där tog jag nog i, men den löser mitt trädgårdsproblem!!

    Jomenvisst. Jag behöver inte HA någon trädgård för jag kan ju njuta av din. Rosor å taggar å kaprifoler å Huliganer å jag vet inte allt. LJUVLIGT!!!

    Synd bara att jag inte kan känna doften....på rosorna alltså!

    SvaraRadera
  7. Underbara rosor! Compassion är ju så vacker men visst är den väldigt konkret rosa.

    I min trädgård finns Ilse krohn superior, en magnifik klätterros som aldrig blir stor men alltid vacker. Och en Honungsros som vi kallar plommonrosen eftersom den tagit över ett plommonträd, och vräker långa lianer ner över marken på väg mot nästa träd... Dom kissar Huliganens släktingar på.

    SvaraRadera
  8. Jea, ros som ros, det är min paroll! Och vilken maskros som helst blir ju genast väldigt majestätisk med Kung Dino bredvid sig!

    Larsson, vi får skriva en petition. Eller kanske ha ett demonstrationståg? "Mera doftbloggar åt folket" kan det stå, och så ropar vi i kör.

    Nilla, ja nu är jag avslöjad! Under min stränga och nyktra fasad döljer sig en romantisk rosenfjant minsann.

    Mags, det gör de rätt i! Jag får ju erkänna att även Huliganen pinkar på en och annan blomma. Ibland tror jag han inte är blomsterintresserad ALLS, den hunden. Ilse Krohn sa du.... hm... och Frühlingsduft.... måste kanske ta en sväng om plantskolan tror jag!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.