onsdag 21 juli 2010

För varmt för matlagning

Det sägs att det ska bli svalare... och det kanske det blir. I november eller så. Fast ok, nu kanske man inte ska vara spydig, för då blir väl augusti regnig och uppnår inte en grad över huttriga 14 och då kommer man att ångra sina hårda ord och böna och be om lite sommarvärme igen.

I alla fall, när det är så här varmt, då orkar man inte slamra med grytor och kastruller, brässera, koka, sautera, fräsa och ha sig. Inga långkok här, inte. Ens lust att göra plommonjärpar är helt obefintlig. Tanken på att trilla köttbullar får en att rysa.

Mat vill man ju ändå ha. Är man riktigt listig, ja då blir man bortbjuden och får sitta på Ellenfamiljens nya altan och äta en massa god mat. Det hade man ju i och för sig kunnat göra många kvällar... men de vill väl kanske inte ha gäster jämt, kan man tänka? Igår var dock en sån lycklig dag, och njöt man av bubbel, vin, grillat, sallad, melon och lufttorkad skinka och basilikaskorpor. För att inte tala om efterrätt. Ellenbebis fick inget av det här, utan nöjde sig med att gnaga på majskrokar, vilket i ärlighetens namn såg rätt smaklöst ut, men hon var lika glad för det.

Idag var dock en sån där dag då man var utlämnad åt sig själv och sina kastruller.

Då blev det sallad med quinoa, räkor, kräftstjärtar och avokado, och det slank ner, det med.

3 kommentarer :

  1. Oj så GOTT det ser ut! Precis sådan mat som man kan tänka i detta "förrum till helvetet" - nja, det var väl att ta i....
    Men faktum är att jag börjar bli GANSKA TRÖTT på värmen (har aldrig varit vän av mer än 22-23 grader).
    Själv tänker jag nu i denn a aftontimme micra en bit Västerbottenspaj (GOOD!!)och äta den med några fräscha grönsaker och ett (eller två) glas torr Kiviks äppelcider - kan rekommenderas som god och lite "syndig" sommardricka - 7% - man blir inte alltför uppkäftig av den....

    SvaraRadera
  2. MMMMMMMMMMmmmmmmmmmm! Kom hit och gör en sån till mig med!

    SvaraRadera
  3. Britta: Tag två! man behöver något att muntra upp sig med i denna värme. Här lovar de åska och regn - och vad händer? Fortsatt torrt. Fortsatt varmt. Men ok, det är ändå bättre än att halka runt med broddar på isiga gator och skotta snö. Tror jag..

    Lotti: kom hit istället, vetja!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.