onsdag 21 april 2010

Ärlighet in absurdum

Har funderat vidare på det där med ärlighet och att alltid säga sanningen rakt ut - är det inte lite överskattat?

Häromåret när det blev lite grus i maskineriet så uppsökte jag den lokala kvackaren, eller om vi nu inte ska vara så genuskorrekta, kvackerskan. Hon konstaterade raskt att det var artros i knäet och spände sen ögonen i mig och sa utan vidare spisning

- du är för tjock! Gå ner minst 10 kg.

Eftersom det var en manhaftig och bestämd kvinna, till och med mer än jag själv, så vågade man ju inte annat än hörsamma den något burdusa uppmaningen.

Nu var det dags att åter inträda bland vitrockarnas skara för att gnälla vidare, inte så mycket om knäet den här gången, utan om höften. Jag traskade in och framförde lite blygt mina klagomål.

Den här gången var det en annan kvackerska, men av samma kaliber. Hon konstaterade raskt att det var artros där också, skrev ut lite nya medikamenter och sa sen hurtigt att man får så småningom fundera på operation.

- Operation? skrattade jag glatt, det är jag alldeles för ung för! Inom mig tänkte jag att det var ju en glad och munter tant det här, som så skämtar aprillo med sina patienter.

- Inte alls, svarade läkaren och tittade menande på mig.

Jag kände hur åren började hopas på mina axlar, hur rynkorna poppade upp värre än lavan från en isländsk vulkan, hur jag sjönk ihop mer och mer, hur de gråa håren förökade sig likt pilska kaniner.

Alltså, vad lär de sig på läkarutbildningen? Vad hände med fint sätt på sängkanten?

10 kommentarer :

  1. Förra året när jag sökte gör ont i ryggen sa läkaren till mig att åldern börjar ta ut sin rätt????? Va?? Vad hände med 30 är nutidens 20? Sen visade det sig att det var en kotförskjutning som jag troligtvis drog på mig när jag ramlade av hästen för tre år sedan. Ha ha!! IN YOU FACE kwäcker!

    SvaraRadera
  2. Lotti: Jag tror aldrig jag hort nagon vara sa glad over en kotforskjutning tidigare...

    SvaraRadera
  3. jeanette och Dino22 april 2010 kl. 06:24

    "Du är för tjock!"
    Hahaha!!! Jag ÄLSKAR sådana ärliga personer! Jag brukar ofta passa på att tala om för storesyrran vilken tjockis hon är när hon tjatar på mig om annat! ;)
    Även min personal brukar få höra hur tjocka de är. Då brukar de hota med att låsa in mig i frysen. De påstår nämligen att jag är så smal och eländig så att jag skulle frysa ihjäl på en kvart där inne. De påstår också att min onda fot beror på att jag har för lite fett under foten (?)

    SvaraRadera
  4. Lotti: Läkare kan man INTE lita på när det gäller hästrelaterade skador. När jag ramlade av och spräckte svanskotan föreslog läkaren glatt (förutom att jag fick en sittring att släpa runt på) att jag kunde lägga en kudde i sadeln när jag red. Ha ha!! Pffsst...

    Emelie: Jag tror att Lotti är så där glad jämt. "Spik i foten? - Jajamensan! :-) ".

    Jea: Fett under foten? Det var en intressant teori måste jag säga. Går det inte bra med fett på magen? Fett som fett, menar jag.

    SvaraRadera
  5. Nästa gång får du prova att vara fräck tillbaka :-)

    SvaraRadera
  6. Lottie,
    40 är det nya 20!

    Irene> tänk på den där tiden när läkare ordinerade orgasmer åt hysteriska kvinnor. Det var tider det. Dessutom tror jag att den tiden sammanföll med tiden då det ansågs fint att ha lite hull inför vintern. (Och sommaren, och våren, och hösten)

    SvaraRadera
  7. Men vad fasen, jag använde fel html-tag! Jag menade ju att 40 är det nya 20!

    SvaraRadera
  8. Men å andra sidan utlöste ju doktorns obarmhärtiga kommentar något som resulterade i en helt ny (och fräck) garderob. Vad jag gillade mest i den berättelsen utelämnade du, nämligen att du bestämde dig för att inte börja tjuta medan doktorn såg dig, den glädjen skulle du inte unna henne. Och att du, när du väl kom ner i bilen för att ta dig ett rejält tjut, bestämde dig för att hon skulle få se på, ja, du vet. Och det fick hon.

    SvaraRadera
  9. Näe!! Tala om vad hon heter så ska hon få en FET propp den där "läkaren"!!!

    SvaraRadera
  10. Nilla: Jag som är så timid och blyg? Inte skulle väl jag..? ;-)

    Anna-Karin: jag orgasmer sa hon inget om, såvitt jag minns i alla fall i min senila dimma.

    Bitte: Gjorde jag? Det har jag förträngt i så fall! Men lite shopping är ju aldrig fel...

    Lotti: Åh så gulligt, skulle du slåss för min skull?!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.