söndag 4 april 2010

En hälsning från haggisens förlovade land

 Haggis, neeps and tatties
Maken och jag drog till Glasgow för att hälsa på kemistiska dottern. Allt gick bra, förutom att jag dränkte mig i rödvin på flyget (tag varning, om någon vill servera er rödvin ur aluminiumburk (tänk öl-) i ett sprucket plastglas, fly så fort ni kan. Nåja, rödfläckig men glad ändå anlände vi till ett snöigt Skottland.

 Här tittas det på 500 MHz NMR:apparaten
Nu ska inte det här bli en lång uppräkning av vad vi gjort och ätit och druckit, men jag måste tala om att vi efter att ha varit på Glenturrents whiskydestilleri och därvid provsmakat denna ädla dryck faktiskt uppammade tillräckligt mycket mod för att prova den skottska nationalrätten haggis. Jo, det behövs mod för att äta hackade obestämbara inre delar av lammet som koks i hop i själva magsäcken. Och då pratar vi nog inte om filén direkt...

Till vår oskrymtade förvåning visade det sig vara ganska gott!

Nu ska dottern, maken och jag dra till Kelvingrove för att vara lite kulturella, sen blir det afternoon tea på the Willow Tea Rooms och sen, ja sen får det nog bli puben. Väldigt trevlig påsk det här - fast inte så mycket påskris om man säger så.

9 kommentarer :

  1. Kelvingrove och Willow Tea Rooms - avundsjuk? Nä inte ett dugg ;-). Däremot 500 MHz NMR:en tycker jag verkar vara väldigt spännande - NOT.
    Haggis?! Trodde jag väl aldrig att du/ni skulle hemfalla till, att dottern redan gjort det visste jag ju, men hon bor ju i det konstiga landet där man äter sådan mat, så då går det kanske inte att undvika.
    Fortsätt njut, hoppas ni har bra väder - här regnar det idag, men gårdagen var toppen. Kram Syrran

    SvaraRadera
  2. Va?! Har du rest bort?? Men du sa inget till mig!! Tänk om jag hade velat följa med? Va?

    Som hämnd kan jag berätta att jag såg en blåsippa i min trädgård idag. Så det så! Och haggis sr jätteäckligt ut!

    Äsch, nånstans allra innerst inne hoppas jag att ni har det bra på semestern. :)

    SvaraRadera
  3. Annika: Vår 500 MHz är visst jättespännande, så det så! Man kan göra väldigt snabba analyser, man kan göra analyser på väldigt små mängder prov, man kan få fina, fina spektra. Man kan säkert också få den till att lösa frågan om alltings varande och att koka kaffe om det skulle så vara.

    SvaraRadera
  4. Annika: vid närmare eftertanke kanske jag skulle förtydliga att jag menar i jämförelse med våra 400 MHz, alltså. Som vi också tittade på.

    SvaraRadera
  5. HAGGIS!!!!! Nu blir jag orolig. Aldrig trodde jag väl att du av alla människor skulle hemfalla åt en så barbarisk matsed.
    Snälla, rara du - vad har hänt?

    Känner du för att prata om det, så finns jag här!

    PS. Är den dyr den däringa 500 Mhz-apparaten? Jag skulle verkligen behöva en sån! En apparat som ger svar på alltings varande tillika kokar kaffe är precis vad som saknas i mitt kök. DS

    SvaraRadera
  6. Ja du, i Skottland har de de mest märkliga rätter. Men riktig skotte blir du först när du helt seriöst tycker det är läckert att fritera en Marschokladbit...:-)

    SvaraRadera
  7. Annika: The Willow Tea Rooms visade sig vara stängt! Har du hört så dumt? Men det blev, till all lycka, afternoon tea ändå. En huliganmatte med scones i blick hindrar man inte så lätt.

    Emelie: Det var en mäkta imponerande apparat. Fin och sådär. Men inte går den upp mot min nya kamera.. om jag får välja, alltså!

    Larsson: Ja, jag trodde det inte själv! "Sitter jag här och äter haggis?" frågade jag mig - och ja det gjorde jag ju. Utan att avlida. Det måste vara inflytandet av skotsk luft (för inte hade väl whiskyn något att göra med det hela?). Känner jag behov av lite terapi så är det tryggt att veta att du finns där för stöttning!

    Nilla: Måtte det aldrig gå så långt!

    SvaraRadera
  8. Lotti: Nästa gång får du följa med! Så kan du också få smaka haggis... och ta med lite hem till Hovslagaren och Emil! Tänk så glada de ska bli.

    SvaraRadera
  9. Vilken tuff Huliganfamilj! Haggis, på min ära, sa kapten Haddock!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.