söndag 18 april 2010

Beställningsjobb - till Ymer

Maken läste - självfallet - förra avsnittet och de kommentarer som kommit in. - Herregud, de är lika galna och ute i det blå som du, sa han förundrat.

- Nu vet jag vad du ska skriva! utropade han sen triumferande. "Skriv så här" fortsatte han diktatoriskt, och jag, som är en snäll och eftergiven fru, jag skriver så klart. Detta är ett inlägg till Ymer och hans Larsson med särskild hälsning från maken, nu inför nästa veckas operation där Ymer kommer att bli av med, inte sin manlighet, ånej, den sitter väl inte i ett par kulpåsar, men självaste roten till det onda.

Jo det var så här att maken, han läser mycket. Ideligen, ideligen hittar man honom med näsan i en bok. (Faktiskt betydligt mer ofta än man hittar honom bakom en dammsugare till exempel). När vi häromveckan flög till dottern i Skottland så försvann han ju bums ner i en bok på flyget i stället för att underhålla sin fru. Märklig prioritering kan man tycka, men så var det. Rätt som det var brast han ut i ett litet förtjust fniss. Eftersom jag visste att han satt och läste en historiebok så begrep jag inte riktigt vad det var som utlöste denna ovanliga munterhet, kan det ha varit tåget över Bälten? Slaget vid Stalingrad? När Napoleon fick på moppe vid Waterloo?

Länge behövde jag inte sitta i ovetskap och spekulera, nej maken läste glatt skrockande upp följande stycke för  mig:

"Skapelsen uppstod genom en kontakt mellan isens och eldens rike. Följden av detta blev att en urtidsjätte (alltså detta måste ju vara ett tryckfel, urtidsvätte måste det ju vara) vid namn Ymer skapades. Han livnärde sig genom att dia kon Adhumbla som hade skapats vid samma tillfälle. Andra jättar kom till (och läs noga nu, nu kommer det!) genom att Ymers tår avlade barn med varandra."

Alltså detta är ju lysande! Vem behöver kulpåsar när man har tår?

Och av detta kan man alltså lära sig att Ymer, han var först, bäst och störst. Och som sagt, att han och hans tår befolkat världen.

10 kommentarer :

  1. Åhh, ett alldeles eget inlägg dedikerat till oss!

    NU blev jag allt lite kär i maken *ler saligt*

    Och hädanefter ska jag vara VÄLDIGT försiktig när jag klipper Ymers klor...

    SvaraRadera
  2. jeanette och Dino18 april 2010 kl. 16:49

    Hahahah!!!! Alltså jag tror att jag skrattar ihjäl mig!!!

    SvaraRadera
  3. Hittat hit genom Larssons blogg. Får sätta den här bloggen oxå på favoritlistan.
    Verkligen, det var det roligaste jag läst på länge......tårna.

    Återkommer gärna och läser.

    SvaraRadera
  4. Alltså, jag blir på så bra humör av din blogg. Och angående förra inlägget, frisera massor för det är så väldans kul läsning.
    Tänk att"den" manligheten sitter i tårna, hahaha.

    SvaraRadera
  5. Men vaddå?! Menar du att JAG också kommer från Ymers tår då på nåt vis? Och Hovis med? Alla??

    Alltså hur känner jag inför det...

    SvaraRadera
  6. Larsson: Yttersta försiktighet anbefalles! Och du, man kan faktiskt bli lite förälskad i maken, han är väldigt rar faktiskt. Trots att han inte förstår sig på hundar som pratar.

    Jea: För gud skull, gör inte det! Tänk på utställningen.

    Maarit: Så roligt, välkommen hit!

    Kerstin: Tack! Och jag håller med, vem kunde ana det här med tårna? Ändå har jag fått inte mindre än TVÅ barn och svävade i fullständig okunnighet om denna tåfunktion.

    Lotti: Så måste det vara. Alla. Så vi är alla släkt med varandra och kan sammanstråla i en gigantisk släktträff där vi kan vifta med tårna och producera nya ätteled. Uppenbarligen.

    SvaraRadera
  7. Alltså, nu kommer ju Povels sång "Ta av dig skorna" i en helt annan dager!!

    "...varje gång du tar av sig skorna, så medge att det känns skönt..."

    Ja jädrar, vem kunde ana...

    SvaraRadera
  8. Han har nåt Ymer, förlåt maken. Men hälsa honom att den artisktiska friheten får han inte talla på!

    SvaraRadera
  9. Tänk vilka märkliga kombinationer man kan hitta -Vätte, trädgård, bloggande matte o läsande make.
    Dessutom så matnyttig läsning som förklarar ett o annat för blogghungriga läsare. Å Ymers vägnar känner jag mig både lättad och glad över att ha fått vetenskaplig grund för kulornas betydelselöshet. Manlig kosmetika!

    SvaraRadera
  10. Larsson: Fniss! Du har ju rätt (som vanligt, frestas man tillägga)

    Nilla: Det ska jag göra, frågan är bara om han tar det till sig?

    Mags: Jag läste glatt upp din kommentar för maken, det där med att kulor bara är manlig kosmetika - han såg inte HELT övertygad ut, måste jag säga.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.