torsdag 15 april 2010

Vårsprutt på hög nivå!

Nu känns det väldigt avlägset det där när man skrev inlägg efter inlägg och stönade över vinter och snö. Gudskelov!

Nu, nu är det nästan försommarljuvligt och ja, man vet att det är för tidigt och inte kommer att vara, och man ska inte sälja några björnskinn i förväg och allt det där snusförnuftiga som man inte vill lyssna på när solen skiner och det våras sådär hjärtslitande vackert.

Man sitter där inne på kontoret och längtar UT!! "Kom så drar vi!" säger Huliganen, och då gör vi det.

Ut till vitsippsbackarna och fåglar av obestämd art som gastar i himmelns höjd. Just då och just där är livet så perfekt som det bara kan vara.

Huliganen har jobbat klart

På språng mot friheten



I vitsippsskogen hittade vi fina balansstenar och långa tungor

Jaja, jag vet att äpplet inte är riktigt i fokus, men skit i det nu, känn frihetskänslan, känn försommarvärmen, känn livsglädjen!

Sen drar vi mot hemmet. Kollar in vad som växer i trädgården, beskär ett äppleträd - Cox Orange, min favorit.  Inte för att jag vet om det är rätt tid, rätt plats, rätt metod, rätt något-överhuvudtaget, men för att det känns handlingskraftigt och bra där i solskenet.

Jag beskär tills jag inte orkar mer, sen lämnar jag lite till maken för att han också ska få känna sig handlingskraftig.

Och titta! Här växer sommarens rabarberpaj

Julros heter det ju, men den blommar NU! Nu är det ju inte jul, men det är bara bra, tycker jag

Och titta! Det  här är minsann inte snus i gyllne dosor, ej heller rosor i spruckna krus, men däremot en liten begynnande Eden Rose. Välkommen! säger jag

Fikar i växthuset med grannen och lille Linus som börjar bli stor grabb som lyfter på benet och sprätter lite. I alla fall när inte Hampus är i närheten, för han hyser en viss känsla av att man nog inte ska reta gamla gubbar alltför mycket. Men annars går det bra, de pinkar i samförstånd på forsythian, snusar runt i varandra sällskap och verkar också njuta av livet.

Kung Bore, gå och dra något gammal över dig!

3 kommentarer :

  1. Ja! Jag känner! Värmen och friheten och... äsch vad var det nu... *går tillbaka och läser igen* JO livsglädjen!

    Känns bra!

    SvaraRadera
  2. Vad duktig du blivit med kameran - läcker bild på Hampus i full färd att lämna kontorsstolen!

    SvaraRadera
  3. Lotti, jag visste att du skulle kunna sätta dig över ofokuserade äpplen och känna själva essensen i bilden! Du är en begåvad kvinna!

    Annika: Tack! Han hade fokus inställt på att komma ut kan jag ju säga...

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.