söndag 28 mars 2010

Huliganen drar till golfbanan

Nu är det vår, sa maken, nu ska vi spela golf! Sagt och gjort, kl nio imorse stod vi på ettans tee tillsammans med vännen M, medförandes ett styck golf-huligan.

Notera: kl 9! Vilket alltså är kl 8 vintertid, vilket ju är en högst rimlig tid att gå ut, tycker Huliganen och jag men maken och M såg lite lätt bekymrade ut när de insåg att detta innebar en timmes tidigare uppstigning.

Nåväl upp kom vi, och iväg kom vi. I ärlighetens namn ska påpekas att jo, det finns ju ingen snö, och ja, det var 6 grader "varmt", men det är vått. Vått i skåne = lera. Mycket lera. Klafs och plask och tjipp och tjopp när man går. Det var ändå skönt att komma ut får man medge.

Huliganen tyckte också det var skönt, han blir ivrig och glad och hoppade av fröjd. Det visade sig också att förra årets träning på att hitta golfbollar satt i. Sen har vi ju nu i vinter tränat mycket på att hitta nycklar och spårapporter och apportera detta till matte.

Huliganen, som är en smart huligan, begrep ju att en kombination av dessa konster ju borde resultera i en rackarns jubelstämning och minst dubbla ransonen frolic. Han inledde lite fint på att på hål två fräsa ner i en bunker och plocka upp bollen, fast han lämnade den godvilligt ifrån sig. Ja mot en bit frolic så klart, man jobbar väl inte gratis? Kratta bunkern efter sig ville han dock inte, fast vi påpekade att detta ingår i vett och etikett på golfbanan.

Sen förhöll han sig rätt lugn till femte hålet. När jag slog ut hade jag placerat honom vid min bag och sagt att han skulle stanna kvar, och det hade han gjort på alla andra hål. Nu drog han som en avlöning när jag slagit.

Man kan inte tro så snabbt en huligan kan springa på de korta benen! Som en gasell i vättekläder ungefär.  Kvar stod en snopen matte och gapade bestört - Huliganen rymmer ju aldrig, så är det bara. Men det var just vad han gjorde nu!

På en golfbanan får man inte föra väsen och inte skrika och ha sig, alltså försökte jag medelst ilska väsningar får honom tillbaka, men sånt lyssnade inte Huliganen på. Han var en Hund Med Ett Uppdrag, och det skulle han minsann utföra, kosta vad det kosta ville. M hade fått till ett bra utslag, ett som landat vid första fairwaybunkern, alltså en rejäl bit bort. Huliganen for som en pil dit med kopplet släpandes efter sig, apporterade snyggt och raskt bollen och kom sen tillbaka som skjuten ur en kanon med bollen i munnen.

"Ge mig min boll" sa M då, men Huliganen rundade honom raskt och elegant, ånej, man apporterar till matte, det vet man väl! Så matte fick bollen och återbördade den till M, Huliganen fick frolic (så klart!) och själv fick man skrattat ut.

Fast i fortsättningen höll vi litet bättre i kopplet, att apportera golfbollar på banan är nog inte helt enligt regelboken.

16 kommentarer :

  1. Var det M eller huliganen som fick pliktslag?

    SvaraRadera
  2. Jag har sagt förrut och jag säger det igen;

    HEJA HULIGANEN!!! :)

    SvaraRadera
  3. Nu har ni alltså något nytt att träna på: att INTE apportera golfbollar. Kanske får du konsultera någon känd från TV (det verkar vimla av dem) som tämjer hundar och mattar så det står härliga till.
    Emelie: tror de får ha ett eget kort till Hampus, han bör ju ha fått ett antal pliktslag under rundan.
    Och sedan undrar vi alla: hur blev scoren idag då för de tvåbenta spelarna?

    SvaraRadera
  4. Vid närmare eftertanke, borde det inte vara bättre att lära Huliganen att apporterade golfbollar ska läggas i hålet?

    SvaraRadera
  5. jeanette och Dino28 mars 2010 kl. 20:42

    *skrattar högt!*

    SvaraRadera
  6. Jamen ja!!! Alltså om du kan lära dig att skjuta bollen utom synhåll för medspelarna så kan ju Huliganen lite obemärkt apportera ner den i hålet. Hole-in-one på varje slag!!

    Den där Emelie. Hon är inte dum hon!

    SvaraRadera
  7. "gasell i vättekläer"!!!, underbart.! Kan ni inte träna honom tvärtom, alltså anti-apportera, d v s han tar bollen och springer och lägger den i hålet. Hund-in-one lär det akllas ;-)

    SvaraRadera
  8. Oj, här hänger man inte med i svängarna, det får bli ett litet kollektivt svar.

    Självklart har ni rätt! Gud vad ni är kloka allihop, och så korkad jag är då som inte insett vilken potential det ligger i det här. Enda kruxet, som jag ser det, är att hund får ej beträda greeen. Men lite civil olydnad kan väl aldrig vara fel? Sen ska det ju helst göras obemärkt också... men om jag lite diskret tjoar "titta där, en skägg-gam!" just när Huliganen slänger bollen i hålet, så torde det gå tycker jag.

    Annika: min blygsamhet förbjuder mig att säga vem det var som gjorde årets första par (utan Huliganhjälp). Men jag kan ju säga att det var inte maken. Inte M. Och faktiskt inte Huliganen heller.

    SvaraRadera
  9. Snyggt jobbat! Vilken golfsäsong det kommer att bli!

    SvaraRadera
  10. Jamen Huliganen har ju en strålande karriär som bollkalle. Tänk Sockholm Open eller varför inte Paris eller Wimledon. Det finns nog pengar att tjäna.

    SvaraRadera
  11. Väldigt konstigt att tillbringa dagen på golfbanan när man kan stå i hällregn och tvärblåst på en lerig appellplan med dyngblöt jycke och fickorna fulla av korv!

    SvaraRadera
  12. Håll i dig Irene, för nu svänger det igen!

    Först...Lotti; Man "Skjuter" inte boll på en golfbana. Nix! Den rätta benämningen i det sammanhanget är "Slå". Ok på det?

    Sen..."Hund får ej beträda green" Jösses, vem bryr sig?!? Jag lever väldigt mycket efter principen att "Regler är till för att brytas" och det tycker jag du också skulle prova, Irene.

    Skulle någon opponera sig när Huliganen sätter av med fräs, kan du bara förvånat höja på ögonbrynen och säga (gärna med extra mycket skorr på r´en);

    - Hund?? Absolut INTE! - det där, det är en tam grävling. Frågor på det?

    Sist...Bitte; Jag håller med dig. Väldigt underligt att inte välja lerig plan med blöta fickor och en hund full i korv!
    VÄLDIGT underligt indeed.


    En sak till...Irene; "Skägg-gam" hör inte hemma i golfen. Det ska vara Birdie. (som i Birdie Nam-Nam...fast utan Nam-Nam...ja, du fattar) eller möjligtvis Albatross.
    Tänkte att det kunde vara bra för dig att veta...

    Tror därmed att jag fått säga det jag ville ha sagt. Säkert har jag fler värdefulla inlägg på skrivna kommentarer men man vill ju inte ta upp plats så här i någon annans blogg...

    SvaraRadera
  13. Fniss, ja den där Larssonskan hon vet och kan hon!
    Jag har för övrigt drömt om bla. dig och Bitte inatt, Irené, du kan läsa en förkortad variant av drömmen på facebook (i min logg)

    SvaraRadera
  14. Va?! En besserwisser till? Men hur många besserwissrar ska man behöva stå ut med egentligen! Är det bara jag som är aningslös och schlechterwisser här?

    Och en fråga: Vem av er tre är BESTerwisser?

    SvaraRadera
  15. Men vad ÄR detta? (utbrast hon belåtet): här kan man inte ta sig en liten runda på stan så där på kvällskvisten utan att bloggen lever sitt eget liv. Alltså, med så här skrivglada kommentatorer behöver jag ju inte skriva alls - ni gör det ju så mycket bättre!

    Kerstin: pengar är bra. Men om han apporterar bollen? Och vägrar lämna den ifrån sig? Kan blir dryga skadestånd kan jag tänka.

    Bitte: Ja hur tänkte jag där? Tänkte kanske inte alls, alltså. Vore inte olikt mig.

    Bästa Messerschmidt: en lysande insikt i golferiet visar du här! Jag bugar mig i stum beundran. Det där med "tam grävling", det ska jag minsann ta fasta på. Det borde väl täppa till munnen på vilken golffascist som helst?

    Jea: drömt om mig? Och Bitte? Det måste väl ha varit en ljuvlig dröm? Jag ska ta en sväng inom Facebook, måste erkänna att jag är oerhört inaktiv där. Som du kanske märkt.

    Lotti: Besserwissrar ynglar av sig som kaniner. Överallt, ideligen, jämt och ständigt dyker de upp med sina snusförnuftigheter. Och svaret på din fråga... tja därom tvistar de lärde. Tror jag.

    SvaraRadera
  16. Då är vi två, som är dåliga på att "vara" på Facebook. Men jag går in där när jag får meddelande att någon skrivit något till mig. :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.