fredag 19 mars 2010

Det var ju det där med matlagning

Det är roligt. Att utfordra barnen är också roligt. Uppenbarligen har det satt spår i deras själar, se här vad som landade i min brevlåda idag som en glad överraskning:



Inte visste jag att det är Mors dag, men det är kanske enligt skotsk tidräkning?

Alldeles sant är det inte heller, för dottern överlever nog alldeles utmärkt på haggis, öl och friterade japp, idel skotska delikatesser av ädlaste valör!

Men glad blev jag i vilket fall. Och ännu gladare om jag slipper såväl friterad japp som haggis.

Inte har jag tid att blogga mer nu, nu ska här göras lammstek kryddad med kanel, citron, rosmarin och timjan. Stompf. Sorbet. Med lite vin därtill - visst är det skönt med fredagar!

7 kommentarer :

  1. Mors dag var i sondags, men jag tanker skylla pa att Posten var langsam, och att det inte alls var jag som var sen med att kopa frimarken.

    SvaraRadera
  2. Se där! Redan ikväll får du nytta av mitt vintips. Gläder mig :)

    SvaraRadera
  3. Jag har nu googlat ordet stompf och fått fram att det är ett ritverktyg av papper som ser ut som en penna. Är det gott verkligen? Med vin til?

    Måste genast införskaffa och provasmaka!

    SvaraRadera
  4. Emelie: i Sverige är det Mors dag sista söndagen i maj så jag tycker du var jättetidigt ute! Och sen undrar jag om friterade japp. Är det verkligen japp-choklad som ni friterar?? Är du säker på att du inte skall flytta hem snarast i så fall? Eller har jag missat något och det är japp-någontingheltannat som ni friterar? Kram Annika

    SvaraRadera
  5. Emelie: rätt tänkt! Det alltid andra omständigheter saker beror på. Förresten är det genetiskt, det där med att köpa frimärken, så det är nog mig det beror på att kortet blev lite sent.

    Larsson: Det var till stor hjälp! Duken blev visserligen oerhört fläckig när vi hällde ut och testade färgen, men prickigt är ju fint så här i våretid.

    Lotti: Halt! Stopp! Rusa nu inte iväg och köp ritverktyg. Stompf är grovt mosad/krossad potatis som man tillsätter persilja, hackade soltorkade tomater och hackad schalottenlök, lite citron och lite av oljan med kanel, timjan och rosmarin som lammet ungsbakats i. Tror det slår ritpennor vilken dag som helst, faktiskt.

    Annika: Skottar är såna. Friterar allt. Japp (eller Mars som det heter där) pizza och diverse. Underligt att de är så trevliga ändå!

    Kerstin: visst är det gott! Vi åt tills vi blev fyrkantiga. Eller snarare runda. Om magen alltså.

    SvaraRadera
  6. Annika: Ja alltsa, vi friterar ju ingenting sjalva, utan det far ju kopas i affaren bredvid puben istallet, om man nu i rent kulturellt/internationellt/gastronomiskt syfte ska testa. Jag kan ju i alla fall saga att friterad choklad, tro det eller ej, smakar battre an friterad pizza. Dock skulle jag tro att friterade ritverktyg kanske hade varit annu battre, de smalter ju i alla fall inte.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.