onsdag 3 mars 2010

Konstnärsvånda


Idag är det onsdag. Onsdag är akvarelldag.

Full av misstänksamhet närmar jag mig kurslokalen. Ska vi få måla traktorer? Asfaltsläggningsmaskiner? En avfallskvarn? Möjligheterna är många och skrämmande. Lite försenad ångar jag in i lokalen. Alla sitter redan beredda och dagens uppgift är utdelad.

Alltså, jag börjar inse att det blir liksom inga blommor målade på den här kursen - men ett vinterlandskap?! Nu när man är så trött på snö att man är färdig att emigrera till Sahara på studs, då ska man dessutom måla av eländet? Tillsammans med en förfallen gärdsgård och en rucklig gård?

Jag gör två försök. Sen knycklar jag med eftertryck ihop papperna, slänger dem i papperskorgen och säger vänligt men bestämt att nu får det vara nog med självplågeri.

Kursledaren tittar på mig och inser att man tjafsar inte med en kvinna i klimakteriet utan säger lite svagt att nästa gång kan jag ju ta med egna motiv. Kanske det, säger jag avmätt.

Åh, det måste vara väldigt roligt att ha mig som elev!

8 kommentarer :

  1. Han verkar skitdum!! En rejäl skopa av "onda ögat" är vad han ska ha! Finns det ingen parallellklass du kan byta till? Blomhatare :-/

    SvaraRadera
  2. Vet du, jag tror helt enkelt inte han KAN måla blommor! Ha!

    SvaraRadera
  3. Vilken lustigkurre till kursledare. Måla snö!?

    Jag hade lämnat in pappret som det var. Alldeles vitt. - Mer snölikt än detta går inte att få, hade jag sagt med ett skevt flin.

    Sen hade jag lämnat lokalen. Visslande...

    SvaraRadera
  4. Fy farao vilken mardrömselev du är! :D

    SvaraRadera
  5. jeanette och Dino4 mars 2010 kl. 16:18

    Sitter här och ser det framför mig och fnissar....

    SvaraRadera
  6. Larsson: han kan inte vara riktigt navlad, den där. Jag gillar din approach. Kärv men uttrycksfull skulle man kunna kalla den.

    Anna-Karin: jag? Blid och vänlig och försagd skulle man kunna kalla mig!

    Jeanette: fnissa på! Nästa gång kan du komma med och skratta hånfullt åt honom när han kommer med sin jädrans snö!

    SvaraRadera
  7. Herregud, har du uppfostrat dina ungar på det sättet också?

    SvaraRadera
  8. Emelie: Uppfostra? Ungar? Hur menar du nu? Ska de liksom inte uppfostra sig själv? ska man behöva göra ALLT bara för att man är mamma?

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.