lördag 8 augusti 2009

Sommar igen!





Jag vet inte vad som hänt, men nu är det sommar igen! Myggbett, svett och flugor - och härliga sommarktvällar. Precis vad som behövs innan novemberrusket sätter in (sa hon pessimistiskt).

Igår hade vi grillkväll med kusinerna och systern. Sonen kom hem från Halmstad och somnade raskt på soffan, utmattad som han är efter ihärdigt golfande. Han vaknade dock till livs lagom till att hjälpa till med de spenat och chevre-fyllda pirogerna som vi skulle ha till fördrinken, jag skördade gurka och tomater i växthuset, dukade på altanen och sen, ja sen kom de och vi hade himla trevligt, drack alsacevin (fast sen gick vi över till box, eftersom smaklökarna väl ändå fått vad de tålde).

Och sen på kvällen, vid 12-tiden så tyckte dottern att "ska vi inte ta ett morrondopp i Tvedöra imorgon?". Så då gjorde vi det. Kvart i sju gick reveljen, fast maken och sonen sov lugnt vidare. Det var en ljuvlig sommarmorgon, och världen kändes så där ny, ren och fräsch när vi kom ut. Alldeles ensamma var vi också - ja om man bortser från det par som tältade tvärs över den lilla sjön. Det kan hända att de tänkt sig att sova lite längre en lördagsmorgon, men i så fall bedrog de sig gruvligt. Huliganen studsade ner till vattnet, skuttade av fröjd och gjorde vad en västgötaspets gör den när den blir upphetsad och glad. Skäller. Och eftersom Tvedörasjön ligger ner i en liten gryta, så ekar det bra. Lika bra det - vad ska folk ligga och sova bort sådana härliga morgnar för?


Hunden hann ner och upp och ruska av sig på oss ett flertag gånger innan vi kom i. Men i kom vi, och det ska erkännas att det kändes lite svalt först (inom mig tänkte jag "herregud, vems idé var det här?" och tittade menande på dottern). Hon var modigast och slängde sig i först, så sen fick jag ju också doppa mig. Och efter att ha pipit och sjåpat sig en stund så var det ljuvligt!




Efteråt torkade vi oss, rullade oss i sanden (i alla fall vissa av oss), och åkte till Evas hembageri i Södra Sandby och köpte frallor och blåbärssnurror.

Sen åkte vi hem och väckte maken, duschade av hunden Tvedöra-vattnet, vilket han inom parantes tyckte var högligen onödigt, åt frukost i växthuset, och sen somnade vissa av oss, trötta efter morgonens motion.


En alldeles, alldeles underbar morgon!

3 kommentarer :

  1. Åh, vad det ser härligt ut med tekannan i växthuset. Jag vill också ha ett växthus! Och en altan. Och lavendelgångar. Och en snygg toa på nedervåningen. Och ett snyggare sovrum. Och en vitmålad trappa. Och vita innertak. Och ett gulrappat kontor. Och...

    SvaraRadera
  2. Och furupanel i taket, kanske? ;-)

    SvaraRadera
  3. Men det har vi ju redan, som tur är!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.