fredag 21 augusti 2009

Fredag



Fredagar är i allmänhet bra dagar. Man slutar vid lunchtid på jobbet. Bara det är ju ganska trevligt. Egentligen var det så att jag började arbeta deltid (80%) när vi fått vårt första barn (dottern). Och så fortsatte jag med det när barn nr 2 (sonen) kom. Meningen var att gå upp på heltid när barnen började skolan. Tja, nu håller dottern på och doktorerar, och sonen är officer och singelhandikappare och jag, jag jobbar fortfarande deltid. Så kan det gå. I ärlighetens namn är det väldigt skönt och om ingen absolut tvingar mig till heltid så kommer jag nog aldrig att jobba heltid varje dag. På jobbet i alla fall.

Så jag slutade vid lunch, åkte hem till hunden, det blev lunch och sudoku i växthuset och sen promenad ner till pappa med hunden. Två flugor i en smäll typ. Nu vill jag väl i och för sig vare sig kalla hunden eller pappa för fluga, men ni förstår säkert principen.

Hos pappa fikade jag och lyssnade på hans betraktelser om pensionärslivet. Det är väldigt skönt att höra att han, trots bristande ork och darriga ben ändå trivs så bra. Hunden gillar också dessa besök eftersom han blir utfodrad med små kakbitar och annat. Idag försökte dock pappa bjuda på gammalt vetebröd. Artig som jag är så åt jag en liten bit, men hunden anfäktas inte av sån finkänslighet utan spottade raskt ut sin vetebrödsbit på golvet. Sen fick han en bit sockerkaka och var nöjd.

Sen promenerade vi hem i regndis, försökte ladda ner nya inloggningsprogram på datorn, satt i telefonkö till supporten, svor så det osade, lagade mat (pasta med kyckling, vitlök, champinjoner och basilika), drack vin och nu sitter jag i soffan och skriver här, hunden sover på mattan och mannen tittar på VM i friidrott. Behagligt är rätta ordet.

Och som en bonus tänker jag faktiskt lägga in en bild på den fula betongkrukan. Jag får dock säga att med hjälp av en liten viol och lite dekorsten så att man inte ser det totalt misslyckade dekormönstret inuti så ser det väl inte så pjoddigt ut.

1 kommentar :

  1. Tackar för bonusbilden! Krukan blev ju, ja inte fantastiskt, men i alla fall väldigt fin med sten och blomma.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.