lördag 13 februari 2010

Det där med veterinärbesök

När Huliganen var en ganska liten huligan, ja han hade väl knappt passerat Slyngelstadiet, ännu inte uppnått full Huliganstatus så att säga, skulle vi besöka veterinären för vaccination.

När vi ändå var där tänkte jag ta upp en fråga som bekymrat mig en del. Jag hade noterat utslag på magen och oroade mig nu för att det kunde vara både det ena och det andra, där det ena då var oerhört smittsamt och jättefarligt och det andra säkert nästintill dödligt.

Väl hos veterinären slog jag en halvnelson på ynglingen som således plötsligt fann sig liggandes på rygg med tvenne damer närgånget studerande hans intimaste detaljer. Jag pekade med ett darrande finger på utslagen.

Veterinären fick något ansträngt i blicken och jag tänkte att nu, nu vet hon inte hur hon ska linda in domen på vänligaste sätt, hur ska hon tala om för mig att min fine hund är dödligt sjuk?

Veterinären harklade sig lite försiktigt och sen sa hon "det där är hans bröstvårtor". Hon ska ha all heder av att hon inte brast ut i gapskratt, men jag såg hur det ryckte i mungiporna.

- Bröstvårtor?! sa jag som ett fån då, "jamen han är ju pojke!". (En ganska korkad kommentar, det medger jag, inte direkt ett av mina mer bländande ögonblick).

Veterinären säger högtidligt att jo, även pojkar har bröstvårtor. "Det har din man också" tillägger hon sen.

På det har jag i alla fall ett svar och jag säger triumferande att jo, det har han, det ska inte förnekas. Men inte så många, och inte nere vid snoppen, så det så!

Sen gapskrattar jag hela vägen hem i bilen så att tårarna rinner. Huliganen tänker för sig själv att nu, nu är det bekräftat. Hans matte är helt enkelt inte klok.

6 kommentarer :

  1. Åh vad mina tårar rinner av skratt. Fast då kom jag på att jag själv har gjort nåt liknande. På min andra hane upptäckte jag plötsligt att testiklarna hade fått liksom en utväxt. Trodde precis som du att nu är han riktigt SJUK. Ringde genast veterinären och fick en tid samma dag. När Vet Anders hade kollat igenom hunden så påpekade han att det var bitestiklarna som kändes. Jaha sa jag men det är väl i alla fall tur att jag ringer en gång för mycket än en gång för lite, tänk OM det hade varit allvarligt.

    SvaraRadera
  2. Ha ha ha ha ha ha ha ha

    *paus för att torka tårarna*

    ha ha ha ha ha ha ha ha ha

    *paus för att hämta andan*

    ha ha ha ha ha ha ha ha

    osv... :D

    SvaraRadera
  3. Jag har kramp....jag tror jag dööör.....å nu trilla´ jag av stolen....

    SvaraRadera
  4. Haha, underbar historia, och alldeles sann. Du har ett gott självförtroende som berättar på bloggen ;-)

    Om Camellior. Det märkliga med dem är att de INTE vill ha för varmt (typ svensk inomhusvärme), då blommar de inte alls. Engelsk vintertemperatur är tydligen perfekt (ja, när det inte faller snö då), d v s nånstans mellan minus 2 och plus 6. Om du har ett ouppvärmt uterum kan du antagligen lyckas med Camelior där. Jag har räknat ut att jag bor i motsvarande odlingszon 0 (om man räknar på det svenska sättet), alltså ett snäpp varmare än SKåne etc, antagligen inte mer än 5 grader eller så, men det gör en stor skillnad i växtvärlden.

    SvaraRadera
  5. Hahahahahahahahaha!!!!!!!
    Jag tror att jag skrattar ihjäl mig!!!

    SvaraRadera
  6. Till alla glada kommentatorer: Nu förlängde jag nog era liv med en kvart eller så? Om ni nu inte verkligen skrattade ihjäl er alltså. Eller slog er allvarligt vid fallet från stolen...

    Själv undrar jag bara hur konversationen gick på kvällen i veterinärhemmet: "Älskling, du skulle bara veta vilken korkad fråga jag fick på mottagningen idag!". Nog tur man inte hörde det.

    Camellia: då borde det gå med en kamelia i växthuset då? Det försöker jag hålla frostfritt på vintern (och den här vintern vågar jag inte tänka på elräkningen...)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.