torsdag 11 februari 2010

Kallsvettig och utmattad

Huliganen och jag har varit på det lokala djursjukhuset. Detta låter ju rätt odramatiskt, och det är det egentligen också. Om man inte är huligan och har dåliga erfarenheter av djursjukhus.

Det börjas hyperventilera innan vi ens hunnit in i väntrummet. Som för övrigt var överfullt. Det var katter i långa baner, en jättelik rottishane och en liten pimpinett terriertik. Huliganen var så uppstressad att han knappt ens märkte rottisen, vilket faktiskt man kan se som en god sak. I normala fall hade han gastat "kom hit så ska du få på moppe!".

Efter alldeles för lång tid var det vår tur. Då var jag genomsvettig och Huliganen lät som en speedad blåsbälg. Ja, jag vet att man ska kunna koppla av, hitta sitt viloläge. Och hade det bara varit mig det berodde på, så hade jag varit hur lugn som helst, det vill jag ha fört till protokollet.

Huliganen skulle vaccineras. Dessutom skulle han tittas på för han har varit lite dämpad någon tid. Nästan lugn... och då blir man ju orolig! Dessutom har han slickat sig ganska mycket om de ädlare delarna.

Vi träffade en urgullig veterinär som gärna ville hälsa på Huliganen och ge honom godis, men sånt inställsamt tjafs hade han inte tid med. För att göra pinan kort baxade jag upp honom på bordet. Hon kände igenom honom och lät meddela att han hade en rätt kraftig förhudskatarr, men hon skulle spruta in lite desinficerande salva, sa hon och fick det att låta enkelt.

Sprutan kom fram och Huliganen höll på att göra en dubbel saltomortal i pik ner från undersökningsbordet, trots att jag höll i. Herregud vilken närgången människa såg han ut att tänka. Komma där och pilla med stora sprutor i hans manlighet, nä nu fick det väl ändå vara nog!

Det blev dock sprutat salva, och en del hamnade väl på snoppen, en del på tassarna och resten på mig. Men då blev jag ju också desinficerad så det är ju bra, alldeles så där på köpet.

Innan han hann blinka så fick han också en vaccination i nacken och tänderna kollade och sen skulle vi bara vänta på att få betala.

Huliganen rusar ut i väntrummet och gastar "de sprutade salva på min snopp!!!" och man såg hur alla andra hanhundar automatiskt hukade sig och tänkte att måtte detta inte drabba mig. Medan jag väntade vid disken voltade han runt i kopplet och ylade ut sin eländiga misär, ingen kunde missa att här fanns en hund som Matte och Veterinären hade behandlat på nesligaste sätt. Självklart krånglade kortbetalningen då och jag blev varmare och varmare, och svettigare och svettigare. Och mer lomhörd, för Huliganen lider inte i tysthet.

Men titta här, vilken fin krage han fått! Nog borde han vara tacksam mot sin generösa matte?

7 kommentarer :

  1. Ha ha ha ha h aaaaaaaaaaa!!!! Vänta vänta, jag måste ta mig upp från golvet!

    Å, tack för ett gott skratt. Det var välbehövligt!

    Och hälsa den lille Don huligano att han ser absolut bedårande gullesnuttig ut i sin fina krage. Emil har också en sådan, men han har så lång näsa så han kommer åt att slicka överallt ändå. Så han får leva med 1800-talets trattlösning :-/

    SvaraRadera
  2. Jag förstår dig, Huliganen. Jag förstår dig PRECIS!
    Har själv råkat ut för liknande integritetskränkande behandling.

    Johodå,en gång blev jag pillad i själva akterröret!! Nej, jag skämtar INTE!!!
    Det verkar som alla veterinärer haft det svårt som barn. Kanske inte fick nån uppmärksamhet. Eller så fick de inga tuggben...

    Du, krya på dig, vettja!

    SvaraRadera
  3. Stackars, stackars liten. Och dig också, för den delen. Han lider verkligen inte i tysthet, den hunden. (Typiskt män, om man nu ska vara fördomsfull och hålla på och generalisera och så.)

    SvaraRadera
  4. Är det inte märkligt att hundar som verkar tuffa "utanpå" är de största mesarna? De två schäfrarna vi haft i vår familj var rätt coola. Stöddiga, vackra, nästan lite farliga. En tävlade hög klass lydnad och spår, den andra var bara extremt skarp. (Vi missade att fostra henne, ingen bra idé). Men hos veterinären betedde de sig som ynkryggar! Klättrade på väggarna (bokstavligen), ylade, och rev upp himmel och helvete för en liten liten spruta. De blida beardisarna med sina veka ögon, däremot, de hade hjärtan av stål. Viftade glatt på svansen åt veterinären och tog sitt lidande med tillitsfulla bärnstensögon. Tänk på det, Irene, när du väljer nästa hund... :D

    SvaraRadera
  5. Lotti: jag vet itne direkt om Huliganen vill se bedårande gullesnuttig ut... men jag håller med om att det är just vad han gör det!

    Ymer: ja vad ska man säga? Veterinärer, alltså! Hon såg ändå så mild och snäll ut och så behandlar hon en på detta vis?! /Huliganen

    Emelie: Klart man ska generalisera! Mera generaliseringar åt folket! Och ja, typiskt män.

    Anna-Karin: Nästa hund? Det blir en vätte till såklart! Det är ok att vara en fjomp hos veterinären om man är så rolig och kaxig för övrigt.

    Ska jag på något sätt försvara Huliganen så ska det vara att veterinären sa att salvan, den sved. Och att då få den insprutad på sin röda och irriterade förhud... jag kan ju säga att maken bleknade när jag berättade om Huliganens Lidande! Han kunde nog mer relatera till hur det måste kännas, tror jag.

    SvaraRadera
  6. Åh, Huliganen då! Inte för att vi har vare sig katarr eller förhud men vår empati är ändå gränslös! Klart att man blir låg (lägre!) av sånt. Men nu blir det bra förstår - lagom tills alla tikar ska börja löpa!

    SvaraRadera
  7. Bitte: Det hoppas både jag och Huliganen på! Nu har vi varit hos svärmor och ätit 94-årstårta och det slank ner, så alldeles under isen är han inte...

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.