onsdag 17 februari 2010

Om man har en kväll över

och vill gå på bio, ja då tycker jag definitivt man kan gå och se An Education. Det fanns några uppenbara brister, det ska inte förnekas. Bl.a. var förekomsten av såväl Jude Law som Johnny Depp alldeles oerhört bristfällig, där måste något ha gått snett?

Men för övrigt vad ett en varm och lågmäld film som var rolig på ett intelligent sätt. Och inte en enda biljakt! För att inte tala om att inte en endaste gång hörde man 'fuck you' eller en massa gutturalt muttrande, vilket också var en välgärning. Ett ytterligare plus var 60-talsklänningarna, inte en träningsoverall så långt ögat nådde. Det måste nog ha varit en tillfällig lapsus det där med Law/Depp?

Tja hunden var ju lite sur för att inte han fick följa med. Han vet precis hur en slipsten ska dras, den vovven, för att ge sin matte maximalt dåligt samvete. Slokande svans (och jo, man kan sloka med stubb vill jag tala om), sorgmodigt suckande och bedrövade ögon... man känner sig som en skurk av slemmaste slag när man dryper ut genom dörren.

- du kan umgås med husse, säger man hurtigt.
- du menar med den där OS-tittaren, blänger Huliganen till svar

I ärlighetens namn får man ju hålla med om att vill man ha glatt sorlande sällskap, sprudlande konversation, aktivt engagemang nu under OS-tid, ja då är nog inte husse så mycket att hurra för. Huliganen har också visat sig märkligt ointresserad av vad som försiggår i Kanada.

Skidskytte? - han gäspar förstulet.
Curling? - Huliganen suckar och går därifrån.
Längdåkning? - Svettigt, tänker Huliganen och vänder rumpan till.

De kan liksom inte ha sån där male bonding, sitta och bita på naglarna tillsammans, ryta över misstag, tjoa så att taket lyfter sig, känna den där manliga gemenskapen inför idrottsliga prestationer, plocka fram nätbrynjorna och halsa en öl. Vilket de inte hade kunnat göra ändå, eftersom förekomsten av såväl nätbrynjor som öl är totalt icke-existerande i Huliganhemmet.

Ikväll är det dags igen. Matte ska på tjejträff. Jaja, tantträff då, om det ska vara så petigt noga. När vi träffades allihop, då på gymnasiet, DÅ var vi i alla fall tjejer. Kul ska det bli - om jag nu bara lyckas smita hemifrån utan att få alltför dåligt samvete över lämna Huliganen ensam med OS-hussen.

2 kommentarer :

  1. Alltså två kvällar i rad? Är det snällt det? /undrar Kung Dino

    SvaraRadera
  2. Ååååå... DUMMA matte. Och två dagar i rad. Stackars stackars lille huligan... Det blir minst en extra morgonostbit i offergåva, sen kan du bara hoppas att han förlåter dig. Lycka till.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.