söndag 21 februari 2010

Nyckelinlägg

Det har slarvats bort en nyckel i Huliganhemmet. För det mesta när sånt inträffar är det, får jag tillstå, mina nycklar som har diffunderat ut i omgivningen. Men den här gången är det faktiskt makens bilnycklar som blivit lite osynliga.

Hade jag varit en sämre och mindre människa så hade jag så klart triumferat. Men ack nej, sån är inte jag. Jag lånar ut mina nycklar till honom och säger vänligt att hans dyker nog upp när snön tinat bort.

Huliganen är tyvärr inte till någon hjälp. Bilnycklar? säger han. Det känner jag inte till något om.

Däremot är han mattes egen stjärna på att hitta hennes nycklar. Det är ju mattes nycklar på den fina Georg Jensen-nyckelringen, inte någon sketen volvonyckel. Matte stänger in Huliganen i sovrummet. Sen traskar hon runt på hela bottenvåningen; köket, matsalen, arbetsrummet, vardagsrummet, badrummet och hallen. Nycklarna gömmer hon inlindade i handduken som tassarna torkas med ute i hallen. Sen släpps Huliganen ut.

Likt en fyrbent Sherlock Holmes snusar han runt. "Aha! här har en medelålders matte dragit fram" tänker han. "Som åt musslor för några timmar sen" lägger han vidare ut texten.

Som en något förvirrad och för ivrig målsökande missil susar han runt. Snusar i soffor, vedkorg, husses fåtölj, men ganska snart säger han "elementärt min kära Matte", far ut i hallen och plockar fram nycklarna ur handduken, cashar in sin frolic och dimper ner på vardagsrumsmattan.

"Bilnycklarna?" undrar husse då.

"Det vet jag inget om" säger Huliganen och somnar gott. Vi får helt enkelt vänta på vårfloden.

9 kommentarer :

  1. Hahaha! Du måste nog öva med olika nycklar verkar det som! :)

    SvaraRadera
  2. Med tanke på att det är samme make som fick köra långt ut på landet för att leta upp dina borttappade nycklar (som låg i bilens bagageutrymme!) borde du ge dig ut med snöskyffeln och leta tycker jag som ser det lite grann från ovan (kvalitetssäkring du vet)!

    SvaraRadera
  3. Jeanette: Ja det verkar så. Eller också får maken bekväma sig till att klicka in sin egen bilnyckel...

    Annika: eftersom jag inte säkert vet att de ligger i snön så avvaktar jag nog. Man är liksom lite mätt på skottande vid det här laget.

    SvaraRadera
  4. Jag tycker du verkar ha lite lojalitetsproblem i den här bloggen?? JAG tror att Irene glatt skulle köra ut på landet för att hitta makens bilnyckel i bagageutrymmet eller kanske till och med på passagerarsätet. Men skotta? Det tycker jag är att gå för långt. Man kanske kan klickerträna Huliganen till att skotta? DET vore något!

    SvaraRadera
  5. Jamen herregud, Lotti, det är ju lysande! Rent av briljant! Och tänk vad grannarna skulle gapa när Huliganen bildligt talat kavlade upp ärmarna och satte igång att skotta! Man kunde kanske hyra ut honom och tjäna grova pengar?

    SvaraRadera
  6. Förresten - att du dök upp i min blogg tolkar jag som att du överlevde morgonens snöstrapatser. Det gläder mig!

    SvaraRadera
  7. Jag vill ju inte på något sätt verka pessimistisk eller så, eller för den delen gå omkring och antyda att du går och förlägger dina nycklar, men blir inte Huliganen väldigt besviken om du vill att han ska leta upp dina nycklar där hemma, och så visar det sig att du glömt dem på jobbet? Eller blir det frolic för bra försök i så fall?

    SvaraRadera
  8. Oj. Överdosering av kommatecken, tror jag bestämt.

    SvaraRadera
  9. Emelie, så länge man inte överdoserar andra mer centralstimulerande medel så är det nog lugnt. Tror inte att komma-beronde är direkt jättefarligt.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.