måndag 8 februari 2010

Men titta!

Jag har fått en bloggaward - jag som inte ens visste att de fanns. Jag tror inte att jag blivit så förvånad och glad sedan 1994 när jag mot all förmodan lyckades ta mig runt Lundamilen på under en timme och vann en tjusig medalj!


Det är Lotti som givit mig den - jag kan bara säga tack! Titta in hos Lotti, där kan man njuta av fantastiska bilder från hingstbete i sommargrönska till exempel. Kan verkligen vara något att drömma sig bort till när man snubblat runt bland is och snöknaggel. Detta är en blogg som är personlig, varm och väldigt, väldigt rolig!

Om jag begripit det hela rätt, så ska jag lämna awarden vidare till sju bloggar som jag följer, och då för det bli dessa, helt utan inbördes rangordning:

Gillar man västgötaspetsar - och det gör man såklart! - ja då måste man läsa om Ymer & Gusten. Är man på dåligt humör, och det är man ju ibland, ja då måste man också läsa här då blir man ovillkorligen jätteglad bums! Är man redan på gott humör, så kan man med fördel också läsa här, för då blir man ännu gladare. En blogg för alla tillfällen, således!

Alla hundar är ju inte västgötaspetsar, det finns ju till exempel finska lapphundar också. Och kungen av dem alla, det är Dino, det. Den här bloggen blir man också så glad av att läsa. Dino verkar ha lite västgöte i sig, det är gott gry i den grabben! Kolla in bilderna av Dino som stjärngosse till exempel - blir man inte glad av det, ja då är man en förstoppad surkart.

Ytterligare en hundblogg! Beardisen och Briarden - och snart en liten, liten toaborstnyllevalp. Välskrivet, roligt och fina bilder. Och vem vill inte följa valpens intåg i denna flock? En blogg som är bubblig och festlig som champagne!

Sen gillar jag ju inte bara hundar utan även trädgård. Och då är det bland annat Camellias blogg jag följer. Den uppdateras inte jätteofta, men när den gör det är det alltid en fröjd att läsa och att njuta av bilderna. Dessutom är jag ju lite anglofil så att få läsa om en "svensk" trädgård i England är ju ännu mer njutningsfullt!

En annan blogg som måste få en award, trots att den är helengelsk är Nutty Gnome. Bara namnet! Fantastiska bilder från Yorkshire och en humor som är så där ljuvligt engelsk. En ren fröjd! Jag tycker det är oerhört tilltalande när man inte tar sig själv eller trädgården på så blodigt allvar.

Det är ju inte bara själen som ska ha sitt, man får tänka på det lekamliga också. För några veckor sedan hittade jag den här matbloggen - och där har jag hittat många roliga recept, så den vill jag varmt rekommendera!

Vill man läsa om livet med häst och sprillans ny Ellenbebis ska man titta in här. Detta är en blogg skriven av en rapp kvinna med ett tålamod lika långt som Huliganens svans! ;-) Hennes betraktelser om livet som   nybliven mamma, blandat med en träningsdagbok är välskrivna och personliga och ärliga.

Sist, men inte minst, måste jag nämna systers blogg. Hon är en fantastisk handarbetare och än så länge syns det kanske inte så mycket av det i hennes nya blogg om quiltar och silver, men lita på mig: hon gör fantastiska grejer och förhoppningsvis kommer det fler bilder vad det lider.

Kära bloggare, ni som fått denna award; om ni vill, kopiera den, länka tillbaka till mig, lämna vidare till 7 andra bloggar och skriv sedan 7 saker om er själva.

Vilket jag alltså ska göra nu då. Sju saker, det är ju jättemycket. Finns det så mycket att säga om mig som jag inte redan nämnt?

1. Jag ser bara med vänsterögat och var en gång medryttare på en enögd häst. Som också bara såg på vänsterögat - vi blev lika överraskade när något dök upp till höger!

2. Jag läser väldigt snabbt - men kommer inte alltid ihåg vad jag läst...

3. Jag är otroligt och ogenerat morgonpigg. Jag kan mycket väl vara den där odrägliga personen som dyker upp vid frukostbordet och hojtar "Morgonstund har guld i mund!!". Å andra sidan är jag således väldigt kvällstrött. Ingen partypingla precis.

4. Jag gör en fantastisk creme brulé

5. Jag tjuter som en gris åt sentimentala filmer med djur och barn

6. Dessutom gråter jag alltid när små barn sjunger Den blomstertid..

7. Jag sjunger jämt och ständigt små fåniga trudelutter när jag tror att ingen mer än maken och hunden hör..

10 kommentarer :

  1. Irene, tack så hemskt mycket för awarden, det är jag inte bortskämd med. Allra gladast blir jag för att du gillar att läsa det jag skriver. Ledsen att jag inte lagt ut något nytt på ett bra tag...jag är insnöad i andra projekt.

    Jag är lite för blyg för att lägga ut sju sanningar om mig själv...

    Många hälsningar,
    Camellia

    SvaraRadera
  2. Hihi, punkterna 2,3,5 och 6 stämmer väl in även på mig!
    Dock kan jag inte yvas över creme brulé-tillverkning - men tycker mycket om det. Gör själv riktigt hyfsad panacotta:0)

    Gratulerar till awarden!
    Din blogg är väl värd den :0)

    SvaraRadera
  3. Tack vad snäll du är! :) Och du var absolut värd utmärkelsen du med! :)
    Hum... vad svårt, jag tror att jag kommer att få köra en fegvariant av ingen nämnd ingen glömd, då jag är en riktig periodare på andras bloggar och även på att skriva i min egen.

    SvaraRadera
  4. Stort, stort tack, Irene!
    Är väldigt ovan vid att få utmärkelser så jag vet inte riktigt vilken fot jag ska stå på.
    (men lovar dyrt & heligt, att det INTE blir på din! ;)

    Niger och bockar och säger återigen, Tack!

    Kram!

    SvaraRadera
  5. Camellia: Ibland lägger livet fälleben (som vi säger här i Skåne) för ens bloggande - men jag ser fram emot när du hinner igen!

    Britta: pannacotta, det är minsann inte dumt det! Kan man sen avnjuta den till en härligt sentimental film (varför inte om västgötaspetsar?!) så är väl livet fullkomligt!

    Jeanette: Det var så lite så! Jag är väldigt svag för snygga spetsgossar. I synnerhet såna med stjärngossemössa... ;-)

    Larsson: Vassego! Eftersom ett gott skratt lär förlänga livet så har du och dina gossar gjort så att jag lär bli en gladlynt 107-åring. Minst!

    SvaraRadera
  6. Tack för den fina beskrivningen :)

    Morgonpigg ("hörde" du hur tonen plötsligt förbyttes från glatt sjungande till surt muttrande?)!! Som min man som skuttar runt här hemma på morgnarna och dansar fridans i sitt helunderställ (läs: sparkdräkt) meddan jag tjurigt sörplar mitt morgonkaffe under en filt i soffan.

    Det finns INGEN anledning att vara glad innan det är ljust ute! Tycker jag...

    SvaraRadera
  7. Johodå! Och på sommaren är det ju ljust redan vid halvfem! Bra, va'?!

    SvaraRadera
  8. Kära Hurtbulle!
    Eftersom min tid är ur led är jag sist i raden som tackar och bockar och niger. Och som, förstås, blev jätteglad och tacksam över Utmärkelsen, självaste Awarden. Självklart på du den tillbaka som tack för att du gör oss delaktiga i Livet med Huliganen. Du är en hedersknyffel, nää, hederstryffel, trots att du så osunt morgonpigg.

    SvaraRadera
  9. Fashionably late, heter det ju! Hederstryffel, man tackar!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.