söndag 28 februari 2010

Mat!!!!

Observera utropstecknen. Just nu är jag matfixerad.

Livet i sus och dus har satt sina spår, och nu är det sträng disciplin som gäller. Ska man få plats i sin golfkjol utan att sprätta både här och där så får man liksom vara lite mindre åt ro-hit-med-en-gräddbakelse-till-hållet och lite mer skicka-mig-havrekliet-tack!

Igår gick vi då på bokrea hos den lokala bokmånglaren. Maken irrade raskt bort sig bland historieböckerna och nerlade flera lyckade kap, medan jag sökte mig som en hypnotiserad till kokböckerna. Med drömska blickar läste jag om gratinerade krabbor, hejdundrande hälleflundror, förföriska aprikosflan och livsbejakande lammracks medan snålvattnet började spruta som en fontän så att folk diskret flyttade sig åt sidan.

Med uppbådande av all min viljestyrka kom jag hem med två böcker, Per Morbergs kokbok och en liten bok som heter 'Bästa bullarna' och enbart handlar om kanelbullar. Likt en självplågare satt jag sedan i fåtöljen och läste om bullar och honungsglacerade revbensspjäll om vartannat.

Å andra sidan - det är ju hur aptråkigt som helst att bara dieta sig, så visst har det blivit lite mat i huliganhemmet ändå, det finns ju gränser för hur mycket man kan späka sig.

I fredags blev det hjortfärsbiffar med kantareller, strimlad purjolök och enbärssås. Inte illa alls, om jag får säga det själv!

Igår blev det parmalindade kycklingfiléer med smörfrästa sugarsnaps och balsamicosås. Till det underbar pinot gris från Bruno Sorg! Det väckte underbara minnen från när vi var i Alsace i maj och hämtade hem detta vin.

Och då, måste jag säga, är det helt ok att banta lite.

5 kommentarer :

  1. Helt riktigt Irene!
    Jag är på din linje! Har också bestämt mig för att minska på bukfettet - vilket i mitt fall är garanterat mycket MER än på dig :0)
    Men gör det med inriktning åt LCHF-hållet - något som passar mig utmärkt.
    Svälta sig - lönlöst, kortsiktigt,bara plågsamt!
    Nej, jag har hittat en bra väg - den fortsätter jag på :0)

    Ber också vördsamt om att få länka till damens blogg!

    SvaraRadera
  2. LCHF provade maken förra året, och det funkade väldigt bra, faktiskt. Även om det är ganska svårt att avstå från det goda brödet...

    Jag känner mig väldigt hedrad av att bli länkad till!

    SvaraRadera
  3. Men åh, här vet jag ju faktiskt inte vad jag ska skriva. För bukfett är ungefär det enda problemet jag inte har. Men jag vile ju prova och se om det är lättare att få sina taffliga kommentarer prublicerade nu när du fått en ännu snyggare sida. För det är den!

    SvaraRadera
  4. Äta bör man annars dör man... (apropå raffliga kommentarer. Och snygga förändringar!

    SvaraRadera
  5. Bitte: spelar ingen roll! Du kan recitera ur bokföringsnämndens regelverk, det blir bra ändå, för det är kul att få kommentarer från dig!

    Lotti: du är klok som en bok, du. Och tack, förresten! Samt välkommen hem!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.