fredag 19 februari 2010

Kvalitetskontroll

Här har man suttit i möte en god del av dagen och nu inser jag att det är sorgligt ostrukturerat och okontrollerat i Huliganhemmet. Var finns kvalitetskontrollen? Uppföljningarna? Ledningens ansvar? Organisationsschemat och befattningsbeskrivningarna? Spårbarheten? Kundundersökningarna?
Det får bli bättring!

Vad behövs det nu för befattningar, låt mig tänka:

1:e excelmatador: ja det får ju bli maken. Han får således ta ansvar för att organisera alla skalbaggslistor, inventarieförteckningar i vinkällaren, sortering av böcker i alfabetisk ordning.

1:e växthusgeneral: det får bli jag. Jag tar ansvar för växthuspyssel, alla fikastunder i växthuset och inköp av tillämpliga pelargoner.

1:e ordningspolis: det får bli Huliganen. Hans ansvarsområde blir att överentusiastiskt och övertydligt tala om när någon kommer eller helt enkelt bara passerar på gatan utan tillstånd från tillbörlig myndighet, nämligen Huliganmyndigheten.

Detta täcker nog in de mest akuta områdena.

Sen får vi ju också upprätta diverse checklistor, så att vi kan bocka av att alla saker sköts på tillbörligt sätt. Att det blir mat varje dag. Att Huliganen får en ostbit varje morgon. Det hände sig ju får någon vecka sedan att maken glömde bort det, att han fick sitta där med gapet tomt och en förlägen husse som hade GLÖMT!! Hade aldrig hänt med kvalitetskontroll.

En gång i veckan får vi ha Ledningens Genomgång. Där kan vi ta upp alla avvikelserapporter - incidenten med den sorgligt uteblivna osten hade ju varit ett gjutet tillfälle! Kundklagomål kan också behandlas: varför får man för lite frolic i det här hemmet till exempel? Eller: är det inte lite för lite vin i bag-in-boxarna nuförtiden, det verkar ta slut för fort?

Åh, det här kommer att bli bra! Vi kommer att bli så strukturerade och organiserade och kontrollerade så det blir en fröjd åt det.

...

Men vänta nu? Detta är ett Huliganhem med en därstädes boende västgötaspets. En sådan låter sig nog icke kontrolleras och kvalitetskontrolleras alldeles godvilligt.

Och dessutom, vem är ansvarig för kvalitetskontrollen av de korta benen?

5 kommentarer :

  1. Excelmatador??? Du, en sådan vill jag också ha! Och med den titeln tycker jag verkligen att man borde kunna kvalitetssäkra ett par små huliganben!

    Själv har jag bara en hovslagare. Men han gör glass! Det är nåt.

    SvaraRadera
  2. Glass är definitivt något!
    På den tiden jag själv hade häst hade jag varit överlycklig för en hovslagare i familjeorganisationsschemat. (Titta vilket långt ord jag fick till så här på lördagsmorgonen, visst blir man imponerad?!)

    SvaraRadera
  3. NU vet jag vad som saknas i mitt hem - Befattningsbeskrivningar!!

    Jamen, det är ju så rätt tänkt. Irene, du är ett geni!

    Med ett sådant dokument kommer vi aldrig mer behöva ha diskussioner om vem som gör vad. Och när. Och kanske även, varför.

    *vässar pennan, här ska skrivas!*

    SvaraRadera
  4. I mitt hem är det ORGANISERAT kaos. Där behövs varken befattningsbeskrivningar eller checklistor. Vete tusan varför saker o ting fungerar och vem som genomför dom.

    SvaraRadera
  5. Larsson: alltså geni... är det inte att ta i lite... (sa hon med falsk blygsamhet)!

    Kerstin: Va, funkar det ändå? Då måste det vara DU som är geniet!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.