måndag 23 november 2009

Jag är unik

Ja jag har ju alltid misstänkt det, men nu har jag fått en åtminstone halvofficiell bekräftelse på det. Tyvärr yttrar sig inte denna unikhet i att jag är unikt begåvad. Unikt vacker. Unikt rik.

Nej min sällsynthet består i att jag har ett långsynt och ett närsynt öga. Detta är i och för sig inget unikt, många har det så. Men det som gör att optikern tindrar med ögonen är skillnaden mellan ögonen. Denna skillnad gör uppenbarligen att jag inte kan ha vanliga, ohyggligt dyra progressiva glas - jag måste dessutom ha specialbehandlade glas, för annars blir mitt högeröga jättestort och mitt vänsteröga jättelitet i glasögonen. Denna specialbehandling kostar då ytterligare ett antal tusenlappar - därav optikerns förtjusning. Detta är alltså rent estetiskt. Vill jag gå omkring och se ut som en utomjording med ett jätteöga och ett litet, lite bihang så går det ju. Jag känner dock att min skönhet för övrigt inte är av sådan kaliber att man kan ha överseende med sådan obalans.

Skit också. Jag som äntligen lyckats bestämma mig för två par bågar, nu blir det bara ett par i alla fall.

Jag hade faktiskt hellre varit unikt begåvad. Om man hade fått välja alltså.

3 kommentarer :

  1. Fast jag tycker att du är unikt begåvad! Men vad trist med dyra glasögon, det finns massor med roligare saker att lägga pengarna på! kram från Syrran

    SvaraRadera
  2. Jag tycker du ska testa att inte korrigera, till båtnad för din omgivning. Tänk vad roligt vi ska ha åt vår egen Marty Feldman-väninna! Argus shall be your middle name.

    Surt med glasögonkontot. Själv har jag så dålig syn att mina glas alltid kostar typ 4 ggr bågens pris. (-9 tror jag att jag är nere på, och då blir mina ögon små som ormpupiller, trots alla möjliga specialbehandlingar).

    SvaraRadera
  3. Tack för den värmande kommentaren, syrran!

    A-K: jag gör mycket för mina vänner. Men att se ut som Marty Feldman... nja, jag tror att någonstans där går gränsen.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.