onsdag 16 december 2009

Morgonrapport

Så var morgonens promenad avklarad. Jag är glad att rapportera att det skedde helt utan brutna ben. Vilket kan bero på att det faktiskt inte var halt, det var typisk skånsk vinter igen. Mulet, disigt och ett par plusgrader. Den som uppfann den skånska vintern måste ha haft en sadistisk läggning.

Tänkte ge hunden lite hjärngympa och plockade fram attiraljerna vi haft förra gången: den öppna kökslådan, tuttgrunkan och plastbacken. Arrangerade pryttlarna och sa "voila!" till hunden. Huliganen tittade på mig och såg ut att tänka att "så du vill att jag ska lyfta ur tuttgrunkan ur kökslådan? Bära den i munnen och släppa ner den i plastbacken och sen stänga kökslådan? Är det din önskan, kära matte?". "Mais oui" svarade jag som kände mig lite fransk. "No worries, mate" sa Huliganen som kände sig mer australiensisk, han är ju mer Crocodile Dundee-typen än en förfinad fransk vovve med eleganta manér.

Hunden hämtade tuttgrunkan, dängde ner den i plastbacken, stängde kökslådan, skällde några gånger och sa "hit me' min frolic!".

Det är inte lätt att ha en smart hund. Vad ska jag nu hitta på att trötta ut hans hjärnceller med?

7 kommentarer :

  1. Finns det ingen hundutgåva av Trivial Pursuit?!

    SvaraRadera
  2. Kan du inte lära honom att ta hand om dammsugningen?

    SvaraRadera
  3. Utomordentliga förslag båda två. Borde hålla honom sysselsatt en stund!

    SvaraRadera
  4. Eh, här måste vi bara höra om vi uppfattade ovanstående rätt: "en förfinad fransk vovve med eleganta manér"? Dert måste vara Trésor de Brie Cirque du Soleil du menar, eller?

    SvaraRadera
  5. Tja hon har ju i alla fall ett elegant och förfinat franskt namn! Det är väl en start?

    SvaraRadera
  6. Le Hampus de la Löberöd är väl hans rätta namn om jag inte missminer mig? Hoffmann hette egentligen Midnight´s Incredible Dave, det var anglofilt och fint.

    SvaraRadera
  7. Alltså, det är ju himla fjuttigt, men Hampus heter bara Hampus. That's it. Tur att han har ett ego som sätter sig över såna futiliteter som tjusiga namn.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.