torsdag 3 december 2009

Överlistad!

Ett led i vår nya "jag-är-minsann-inte-rädd-för-nyår"-kampanj är att ge Huliganen en liten mild dos Valerina som vi köpte på Djurapoteket i samband med informationskvällen. Då ska han få en halv tablett några gånger per dag. "Lägg tabletten i hålet i mitten av en frolic" fick jag till råd. Ett mycket gott råd för vilken hundras som helst. Ja förutom möjligen för labrador, där hade det väl räckt med att lägga tabletten så att hunden möjligen kan nå den för att hela burken skulle åka ner i labradormagen pronto.

Idag var det premiär för vår nya kampanj. Ja jag orkar inte skriva hela namnet igen, ni får kolla ovan. Det verkade ju rätt simpelt:

  1. Dela tabletten
  2. Peta in tablettuschlingen i en frolic
  3. Presentera denna frolic för hunden med jubel och klang och diverse uppmuntrande tillrop
  4. Se hunden äta frolicen - och därmed tabletten - och bli lugn som en filbunke (ja det här sista kände jag mig aningen tveksam till, det ska erkännas)
Jag skred till verket, och allt förflöt enligt instruktionerna. Hunden såg mäkta glad och förvånad ut - "ska jag få en frolic alldeles sådär utan att ens göra en antydan till att gå fot, stänga en låda, torka tassarna?!" - slök frolicen och tuggade omsorgsfullt. När han svalt sista tuggan spottade han ut tabletten på köksgolvet.

Ånej, mig överlistar du inte så lätt! tänkte jag då och lindade in tabletten i en bit Kvibille Cheddar (xtralagrad för säkerhets skull). Ha! Ost och tablett och hela konkarongen åkte ner i västgötaspetsmagen. Ha! tänkte jag igen, nu blev du överlistad din lille huligan!

Men sen tittade jag på hunden, som log i mjugg. Vänta nu här - vem lurade vem? Vem var det som snikade åt sig både frolic och en bit ost (till och med xtralagrad) för en ynkans halv tablett?

3 kommentarer :

  1. Frågan är ju vad som tillkommer imorgon, då han säkert lärt sig skilja ost från tablett. Leverpastej, kanske?

    SvaraRadera
  2. Vi har aldrig lyckats få i Tjippen en enda molekyl medicin via mat. Han är som en levande gaskromatograf - lika skicklig på att sortera olika ämnen innan de gud förbjude når matstrupen. Han får helt enkelt finna sig i gåsmatning (nu tänker jag på de stackars franska gäss som donerar sin lever till oss gourmander) med brutal fasthållning. Måns, den korkade möbeln, är så dum att han äter tabletten om man lägger den framför honom och säger "Ät nu den, Måns, är du snäll". Om det inte är antibiotika förstås, för det smakar illa. Då får även han bli en fransk gås.

    SvaraRadera
  3. Emelie: än så länge funkar ost. Men det ska vara TVÅ bitar. Det blir dyrt det här...

    A-K: Jag tror vi får låna Måns som åskådningsexemplar. Det gör väl inget om vi i utbildningssyfte proppar Måns full med Valerina? Annars får Huliganen också bli gås. Om osten slutar verkar, menar jag.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.