tisdag 22 december 2009

Jultraditioner

Vi har vissa jultraditioner. Dit hör inte julmat på julafton, men däremot ska ju granen kläs. Grönkål donas med.

Samtidigt som granen kläs ska skinkan stå i ugnen. Traditionen bjuder också att skinkan alltid tar längre tid än vad jag beräknat, så att skinkmackorna med nygjord ungnsbakad skinka, skånsk senap och grovbröd avnjutes framåt midnatt.

Traditionen följdes även i år.






Under tiden kläs granen. Eftersom sonen inte är här och kan stötta maken bestämmer dottern och jag helt på egen hand hur den ska se ut utan diverse manliga synpunkter att "jamen smällkaramellerna som jag gjorde i 2:an, det måste upp". I år blev det en variant i guld. Utan några som helst jävla smällkarameller.
 
Medan vi klädde granen och fixade skinka och grönkål ägnade sig hunden helt förstulet åt att massakrera den lilla halmbocken som han snott åt sig och släpat in under matsalsbordet i sann juleanda.

Så detta var en aktiv och bra dag. Dock saknade vi sonen, som vi ändå hoppas har det bra i sin container i Kosovo. I synnerhet maken hade nog hoppats på lite manligt stöd när dottern och jag frossade i gulddekorationer.

Men allra bäst var nog ändå att våra kompisar blev föräldrar till en vacker lite flicka idag! Hon har ännu inte fått smaka vare sig julskinka eller grönkål men trivs nog bra med livet ändå. Och vi är löjligt stolta och känner oss som hederstant och hedersfarbror!

2 kommentarer :

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.